Farlig god, men mektig kake! |
Ingredienser og tilberedning:
Brownies:
- 250 gr mørk sjokolade hakket
- 250 gr smør
- 5 egg
- 300 gr sukker (reduserte fra 400 gr)
- 200 gr hvetemel
- 2 ts bakepulver
Visp sammen egg og sukker med hånd i en stor bolle. Ha i sjokoladeblandingen, mens du rører hele tiden. Sikt inn hvetemel og bakepulver, og rør til alt er godt blandet. Trine brukte en liten langpanne (ca 25x30cm), dette har ikke jeg, så jeg brukte en rund form. Det fungerte fint også! Stykkene blir imidlertid vanlige kakestykker i stedenfor firkantede brownie biter. Smør formen, hell røren i og fordel den jevnt utover. Stekes midt i ovnen i ca 40 minutter. Kaken skal være litt rå i midten. Avkjøl kaken.
Ostekrem med oreokjeks:
- 200 gr hvit sjokolade hakket
- 400 gr philadelfiaost (eller annen nøytral kremost)
- 3 dl kremfløte
- 100 gr sukker
- 1 vaniljestang
- 2 gelatinplater
- 100 gr oreokjeks, grovt hakket
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 minutter. Ha philadelfiaost, fløte, sukker og frøene fra vaniljestangen i en bolle og visp dette sammen til en tykk og myk krem. Klem vannet ut av gelatinen og rør den ut i ca 2 ss varmt vann. Ha gelatinblandingen sammen med sjokoladeblandingen oppi ostekremen, og rør godt sammen. Vend de grovt hakkede oreokjeksene inn i ostekremen.
Snu brownien slik at stekekanten ligger ned og smør kremen jevnt over brownien. Sett hele kaken i kjøleskapet til kjøling, gjerne over natten.
Pynt:
Vi pyntet med grovhakket oreokjeks som var igjen fra kjeksepakken. Trine hadde deilige bringebær på, som også så veldig delikat og friskt ut. Hjemme hos meg er barna mer glad i oreo enn i bringebær, derfor ble det denne varianten.
En deilig bombe av en sjokoladekake... |
"Advarsel": holder med små stykker, den er mektig, men veldig god!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar