Deilig gresk salat |
Souvlaki er grillspyd og du kan få det både med ulike type kjøtt eller også fisk. Vi lagde det denne gangen med svin, som også er mye brukt i Hellas.
Ingredienser:
- 500 gram svin som skjæres i passe store biter
- 1 dl olivenolje
- Saften av 1/2 sitron
- 1 ts spisskummin
- Oregano
- 2 fedd hvitløk
Ferdige souvlaki |
Tilberedning:
- Bland sammen alle ingrediensene (foruten kjøttet) til en marinade
- Legg kjøttet i marinaden og la det marinere i 30-60 minutter, gjerne lengre!
- Tre kjøttet på grillspydene og grill dem på grillen
Ingredienser fetakrem:
- 1 pakke hel fetaost
- 2 ss creme fraiche
- 1-2 fedd hvitløk
- 1/4 rød chili (kan sløyfes eller tilsettes mer om ønskelig)
- 1/2 rød søtpaprika
Ta alt opp i en bolle og kjør til en glatt saus med en stavmikser. Deilig tilbehør både til dette og til annen grillmat! Jeg har også tidligere laget en fetadip, men etter å ha fått den servert i Hellas i sommer, tilsatt søtpaprika, så har jeg nesten bare laget denne varianten etter det. Synes det er fantastisk godt!
Deilig, rosa fetakrem! |
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar