tirsdag 20. august 2013

Souvlaki med gresk salat og rosa fetakrem

Etter noen herlige uker med ferie i Hellas igjen i sommer, så har også noe av sommerens grilling gått med til å lage gresk mat.

Deilig gresk salat


Souvlaki er grillspyd og du kan få det både med ulike type kjøtt eller også fisk. Vi lagde det denne gangen med svin, som også er mye brukt i Hellas.

Ingredienser:
  • 500 gram svin som skjæres i passe store biter
  • 1 dl olivenolje
  • Saften av 1/2 sitron
  • 1 ts spisskummin
  • Oregano
  • 2 fedd hvitløk
 
Ferdige souvlaki


Tilberedning:
  • Bland sammen alle ingrediensene (foruten kjøttet) til en marinade
  • Legg kjøttet i marinaden og la det marinere i 30-60 minutter, gjerne lengre!
  • Tre kjøttet på grillspydene og grill dem på grillen




Ingredienser fetakrem:
  • 1 pakke hel fetaost
  • 2 ss creme fraiche
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1/4 rød chili (kan sløyfes eller tilsettes mer om ønskelig)
  • 1/2 rød søtpaprika
Tilberedning:
Ta alt opp i en bolle og kjør til en glatt saus med en stavmikser. Deilig tilbehør både til dette og til annen grillmat! Jeg har også tidligere laget en fetadip, men etter å ha fått den servert i Hellas i sommer, tilsatt søtpaprika, så har jeg nesten bare laget denne varianten etter det. Synes det er fantastisk godt!


Deilig, rosa fetakrem!

 
Serveres med ris, pitabrød eller kløftpoteter i tillegg til gresk salat. Ellers så er jo også tzaziki deilig tilbehør til gresk mat.

Velbekomme! 



 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...