Her er oppskriften på en smakfull og deilig aspargessuppe, som vi er glad i.
Ingredienser (2 personer):
- 250 gram asparges
- 3 sjalottløk
- 2,5 dl kyllingbuljong
- 1 dl hvitvin
- 2,5 dl fløte
- salt og pepper
- Topping: bacon eller annen god stekt skinke samt aspargestopper
- Skrell aspargesen og skjær den i ca 1 cm lange biter (behold gjerne toppene hele)
- Kok dem opp i vann og la koke ca 2-3 min, hell av vannet
- Fres løken lett i litt olje eller smør
- Tilsett kyllingbuljongen, hvitvinen og fløten og la det koke opp
- Tilsett aspargesbitene (legg toppene til side som topping ved servering) og la det hele koke i 10 min
- Ta det av platen og kjør det til mos med en stavmikser eller lignende, smak til med salt og pepper
- Dersom du ønsker bacon eller skinke på toppen så stek dette mens suppen koker, legg på toppen rett før servering
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar