mandag 5. mars 2018

Skiathos og Skopelos, to herlige greske øyer

 

Sommeren 2015 hadde vi en mini-øyhopping med en uke på Skopelos og en uke på Skiathos. En ferie, og ikke minst, en kombinasjon som varmt kan anbefales!


Hellas på sitt beste! Utsikt fra hotellet vårt på Skiathos
Ved øykombinasjoner, så anbefales det alltid å starte med den øya som ikke flyplassen er på. Det betyr at du får litt lengre reisevei når du skal på ferie, men du er samtidig sikret for ev forsinkelser med ferjer eller annet, når du skal fly hjem igjen. Og, for å være helt ærlig, det gjorde ingenting at vi hadde en times båttur etter flyreisen! Deilig start på ferien og nydelig når vi endelig kom frem.

Bare deilig med en liten båttur!


Skiathos og Skopelos er to herlige greske øyer i øygruppen Sporadene, og er for mange kjent fra filmen Mamma Mia. Jeg har alltid trodd at Skopelos er den minste, dette fordi det er den roligste øye med færre turister. Men, selve øya er større og faktisk så er også veiene finere og bredere, når man kjører rundt med feks leiebil.


Etter flyturen til Skiathos, ble vi fraktet med buss ned i havnen, der vi satte oss på en kafe for å vente på båten. Og etter en times båttur med hydrofoil, var vi fremme i Skopelos havn.


Snart fremme på Skopelos!


Vi bodde på Skopelos Village og det vi ikke visste før vi hadde bodd her noen dager, var at her bodde også mange av skuespillerne og stjernene når de spilte inn Mamma Mia filmen. Har vi bodd i samme leilighet som Meryl Streep eller Pierce Brosnan mon tro?!


Leiligheter for oss og Mamma Mia skuespillerne...


Vi synes Skopelos var helt fantastisk! Leiligheten var stor over to etasjer og terrassen var også stor og fin. Det var gangavstand inn til Skopelos sentrum, som er veldig hyggelig og sjarmerende med mange restauranter, barer og små butikker. Kjempekoselig å rusle rundt i de smale gatene, både på dagtid og kveldstid.




Skopelos i kveldssteming




4 av dagene leide vi bil, noe som virkelig anbefales. Ettersom stranden inne i Skopelos ikke er spesielt fin, får man her kommet rundt til de fine strendene, i tillegg til å kjøre i Mamma Mias fotspor, som vi gjorde. Velger du å ikke leie bil, går det også flere busser ut fra havnen hver dag, som man kan ta til de ulike strendene.


Leibil tips! ( Les forøvrig gjerne mine tips om å leie bil på ferie her)
  • Ag. Ionnis kirken! På folkemunnet kalt Mamma Mia kirken. Kjør til Glossa og følg de smale svingete veiene tvers over øya til kirken (ca 6 km). Gå tappene opp til toppen, se på utsikten og ikke minst, se om du kjenner deg igjen!
  • Ta gjerne også et stopp i koselige Glossa (ligger ca 2 mil vest for Skopelos by), eller kjør videre ned til Loutraki, som er havnen i Glossa. Koselig med isstopp eller en lunsj
  • Kastani Beach: I dag en populær strand med krystallklart vann og flott natur. Stor parkeringsplass og godt med herlige solstoler, enten på gresset eller nede på stranden. Spiller deilig loungemusikk og har både drikke, is, snacks og lunsj. Her trivdes vi godt!
  • Agnontas: koselig liten fiskeby, ligger ca 8 km sør for Skopelos by, selve kjøreturen er i vakkert landskap og verdt å kjøre for bare for å se den. Anbefaler lunsj eller tidlig middag nede i bukten.
På vei opp til Mamma Mia kirken


Strender:
  • Det mest positive vi opplevde med strendene, foruten at de var fine og selvfølgelig har det fantasisk klare vannet, som jeg ihvertfall elsker, var at overalt hvor vi var, så var solstoler og parasoller gratis å låne! Det var salg av drikke og gjerne også mat på strendene, og ikke til avskrekkende priser, så kjøp gjerne ihvertfall noe å drikke, selv om dette ikke var et must.
  • Kastani Beach, ble faktisk vår favoritt. Se over.
  • Stafilos Beach: en av de mes populære, da den ligger ganske nære på Skopelos by (5 km) og er lett å ta seg til med enten buss eller taxi i tillegg til leiebil. Fantastiske omgivelser, men en ganske smal strand, kan være vanskelig å finne parkering for bilen om man ikke er tidlig ute.
  • Limonari: vakker strand i en herlig bukt med fjell og pinjetrær rundt. Solstoler tilgjengelig både på gress og på sanden samt ved et større basseng. OBS: barn får bare være i det lille barnebassenget og da er det ikke veldig attraktivt for større barn.
  • Milia Beach: av mange ansett for å være Skopelos beste strand. Den ligger i bukten før Kastani og vi var litt skuffet her. Først og fremst fordi vi synes solstoler, parasoller og fasiliteter var mye bedre på Kastani. Man bør også være litt obs på hvor på stranden man legger seg, da det kan være litt undervanns klipper og dermed vanskeligere å gå ut enkelte steder.


Limonari Beach, på vei ned


Etter en uke på Skopelos, var det igjen klart for båttur. Denne gangen tilbake til Skiathos. Her skulle vi møte familie som skulle være med oss den siste uken. Selv om vi var kjempefornøyde med Skopelos, var vi nå spente og klare for å utforske en ny øy.

Skiathos

På Skiathos bodde vi på herlige og populære Villa Alexis, Skjønner godt at dette er manges favoritt og at mange kommer tilbake år etter år! For det første er det en fantastisk utsikt fra hotellet og for det andre så er service og oppmerksomhet fra eieren helt utrolig. Det serveres i tillegg god mat på hotellet!

Ikke noe å si på utsikten fra terrassen!
Fra Villa Alexis har du kort vei til den populære Megali Ammos stranden, like utenfor Skiathos. Du kan fint gå inn til sentrum, og det er også enkelt med både buss og taxi.

Inne i sentrum er det herlige smale gater, en vakker havn (spesielt den gamle) og et stort utvalg av restauranter og barer.

Tips Skiathos:
  • Få med deg Mamma Mia filmen på utendørskino! En fantastisk opplevelse! Husk å bestill billetter i forkant, det blir fort fullt i høysesong! http://loveskiathos.co.uk/skiathos-open-air-cinema/ 
  • Noe å drikke i en av barene i "den trendige trappa". Lengst bort i den gamle havnen åpner mange barer opp for noe å drikke. Der skaper de herlig loungefølelse med store puter, koselige lamper og små bord, oppover trappetrinnene i den brede stentrappen. 
  • Bli med på båtturer ut til andre strender og øyer. Har du ikke kombinasjonen med Skopelos, anbefaler jeg ihvertfall en dagstur over!
  • Ta bussen, badebåten eller leiebil og opplev de flotte strendene, for strandtips, se under!
  • Planespotting: Er du interessert i fly, så kan du like i utkanten av byen få med deg flyene når de lander og når de letter. Vær forsiktig! Det er store krefter, spesielt ved avgang. Men, veldig spennende og gøy. 
  • Restauranter:
    • Har du noe spesielt å feire, eller bare er ute etter hyggelig restaurant med fantastisk utsikt, god mat og strålende service, bestill en kveld på The windmill 
    •  Lunsj eventuelt middag på The Olive Thea Restaurant I tillegg til god mat, får du her fantastisk utsikt. Ligger litt utenfor Megali Ammos stranden. 
    • Ristorante Lo&La: for deilig italiensk og gresk mat. Ligger like ved "trappene" i den gamle havnen og har herlig utsikt utover nettopp havnen. 
    • Har ingen spesielle å anbefale, men du MÅ selvfølgelig spise masse deilig gresk mat. Finn de gode, lokale tavernaene, der menyen ikke er altfor stor og der de bruker gode og friske råvarer. Anbefaler også å spise Pita Gyros på et enklere sted, minst en dag... :)

Fornøyde barn på restaurant Lo&La


Ikke noe å si på utsikten fra The Olive Thea!


Nydelig på the Windmill

Spennende med plane spotting!

 
Strender:

Med over 60 strender på denne forholdsvis lille øya, er det mer enn nok å velge mellom! Ta badebåter, eller busser langs øya, eventuelt lei bil for å ta deg rundt. Her er noen av de populære, og som vi prøvde:

  • Megali Ammos: stranden nærmest byen. Lang og forholdsvis smal. Flere tavernaer samt utleie av diverse vannsport aktiviteter. 
  • Koukounaries: øyas mest populære, av mange også vurdert som den fineste. Ettersom den er så populær, kan det her bli ganske fullt i perioder. 
  • Like ved Kokunaries, ligger Banana Beach og Little banana Beach - også populære strender
  • Andre favoritter ble blant annet Vromolimnos og Troulos, men strendene ligger på rekke og rad langs kysten, så det er bare å teste ut forskjellige, enten med leiebil, badebuss eller badebåter.

God tur!







2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...