Deilige og smakfulle kjøttboller! |
Ingredienser (jeg dobler ofte hvis vi er mange):
- 500 gr karbonadedeig
- 1 ts salt
- 1 ts grovkvernet sort pepper
- 1-2 fedd hakket hvitløk
- 1/2 ts malt muskatnøtt
- 1-2 ss kruspersille
- 1 ss tørket estragon
- 1/4-1/2 rød chili
- 1 egg
- olje til steking
- 2 sjalottløk
- 2-4 knust hvitløk
- 1/4 squash i små terninger
- 1 boks hermetiske tomater
- 1/2-1 dl buljong/kraft
- Litt tørket oregano, rosmarin og/eller timian
- 1 ts revet sitronskall
- 1/2 rød chili
- 4 ss balsamicoeddik (jeg bruker halvparten med favotitten daddel-balsamico)
- salt og pepper
- litt sitronsaft
- 1 liten bunt grovhakket persille
- Bland inn salt og tørre krydder i karbonadedeigen. Ha så i hvitløk, urter og egg, og bland dete sammen til en jevn deig. Form små boller i håndflaten ved hjelp av en spiseskje og stek dem i en panne på middels varme. Snu kjøttbollene ofte så de får en jevn, gyllen farge og løft dem over på en tallerken etter hvert som de blir ferdige
- Ha sjalottløk, hvitløk, hakke chili, squash i en kjele og fres disse blanke i litt olje. Tilsett tomater, buljong/kraft, krydder, sitronskall, lauvbærblad og eddik. Kok opp og tilsett kjøttbollene. La det trekke et par minutter slik at smakene setter seg. Smak til med salt og pepper.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar