torsdag 10. oktober 2013

Panna Cotta med bringebærsaus

Panna Cotta er en italiensk dessert basert på fløte og vanilje. Servert med bringebærsaus er den fantastisk frisk og deilig! Når vi ikke har for store selskap, så serverer jeg den i porsjoner (som jeg tror er mest vanlig), men når vi har hatt vennegjengen eller storfamilien på besøk og har hatt dessert-og kakebuffet, så har jeg laget den i form, slik at man kan smake litt (eller mye...!) av denne desserten også.

Panna Cotta er enkelt å lage og smaker utrolig godt!

Deilig panna cotta i form,  som noen allerede har forsynt seg av...


Ingredienser (8 porsjoner eller en form):
  • 6 gelatinplater
  • 2,5 vaniljestang
  • 10 dl kremfløte
  • 3 dl sukker
Bringebærsaus:
  • 225 gram frosne bringebær
  • 130 gram melis
  • 2,5 ss sitronsaft (presset fra fersk sitron)
Tilberedning:
  • Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Skyll godt og klem ut vannet
  • Snitt vaniljestengene på midten og skrap ut frøene
  • Kok forsiktig opp fløte, sukker, vaniljestengene og frøene du har skrapt ut
  • Ta det av platen. Ta ut vaniljestengene og legg i gelatinplatene
  • Hell blandingen i 8 former/glass eller i en større form. Avkjøl minst 3 timer før servering
  • Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprosessor eller blender og kjør til massen er glatt. Sil den for å ikke få med bringebær frøene
  • Hell sausen over den avkjølte vanilje/fløte massen, server
  • Kan fint lages 1-2 dager i forveien
Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...