En litt "hot" suppe med mye smak |
Ingredienser, ca 3 porsjoner:
- 3 kyllingfileter i strimler
- 150-200 gram eggnudler
- 1/2 rødløk i biter
- 1 rød paprika i tynne skiver
- 2 vårløk i tynne skiver
- 1 fedd hvitløk finhakket
- 1/4-1/2 chili finhakket
- 1 ts revet ingefær
- 1,2 liter vann
- eventuelt litt kyllingfond
- 1 dl soyasaus
- 6 ss søt chilisaus
- 1 ss sesamolje
- 1/2 lime, saften fra den
- frisk koriander, grovt hakket
- salt og pepper
- sesamfrø, ristet i tørr stekepanne
- Del opp kylling og grønnsaker i henhold til det som står under ingredienser
- Fres kyllingen raskt i litt olje, til den tar farge. Den skal ikke være helt gjennomstekt
- Kok opp vannet og tilsett soyasaus
- Tilsett deretter eggnudlene (ukokt), grønnsakene, ingefær og chili og la det trekke i ca 5 minutter
- Tilsett ev litt kyllingfond
- Tilsett kyllingen når det er et par minutter igjen
- Smak til med søt chilisaus, limesaft, salt og pepper
- Strø over ristede sesamfrø og hakket koriander og server
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar