Jeg har oppdaget hvor enkelt det er å lage suppe fra bunnen av og faktisk at det ikke tar så mye lengre tid, annet enn at det fint går å lage i hverdagen. Dette var en deilig middag midt i uken!
Ingredienser (3-4 porsjoner):
- 1 fennikel (ca 200 gram)
- 2 sjalottløk, finhakket
- 1 dl hvitvin
- 6-7 dl grønnsaksbuljong
- 1 ts sambal olek
- 2 dl matfløte
- salt og pepper
- litt sitronsaft
- 400 gram torskefilet i terninger
- 100-150 gram rensede reker
- litt finhakket persille
- Rens og skyll fennikelen godt, skjær den i tynne skiver
- Fres fennikel og sjalottløk i smør eller olje
- Tilsett sambal olek og la det surre med noen sekunder før du tilsetter hvitvin og grønnsaksbuljong
- La det koke til fennikelen er mør (ca 10 min)
- Tilsett matfløte og smak til med salt og pepper samt ev mer sambal olek
- Kjør suppen i stavmikser til den blir jevn og fin
- Ha i torsk og persille og varm opp suppen til kokepunktet. La den deretter stå og trekke til fisken er gjennomvarm
- Tilsett rekene rett før servering og pynt med persille
Enjoy!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar