tirsdag 13. november 2012

Fennikel suppe med torsk og reker

Suppe er deilig! Både til hverdag og fest. Jeg har igjen vært og funnet inspirasjon og oppskrift på http://trinesmatblogg.no/ Og denne deilige fiske suppen falt virkelig i smak hjemme, ikke minst hos mannen i huset. Han påstår at dette var en av de bedre suppene han har spist.

Jeg har oppdaget hvor enkelt det er å lage suppe fra bunnen av og faktisk at det ikke tar så mye lengre tid, annet enn at det fint går å lage i hverdagen. Dette var en deilig middag midt i uken!



Ingredienser (3-4 porsjoner):
  • 1 fennikel (ca 200 gram)
  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 1 dl hvitvin
  • 6-7 dl grønnsaksbuljong
  • 1 ts sambal olek
  • 2 dl matfløte
  • salt og pepper
  • litt sitronsaft
  • 400 gram torskefilet i terninger
  • 100-150 gram rensede reker
  • litt finhakket persille
Tilberedning:
  • Rens og skyll fennikelen godt, skjær den i tynne skiver
  • Fres fennikel og sjalottløk i smør eller olje
  • Tilsett sambal olek og la det surre med noen sekunder før du tilsetter hvitvin og grønnsaksbuljong
  • La det koke til fennikelen er mør (ca 10 min)
  • Tilsett matfløte og smak til med salt og pepper samt ev mer sambal olek
  • Kjør suppen i stavmikser til den blir jevn og fin
  • Ha i torsk og persille og varm opp suppen til kokepunktet. La den deretter stå og trekke til fisken er gjennomvarm
  • Tilsett rekene rett før servering og pynt med persille
Server gjerne med godt brød, for eksempel hjemmelaget foccacia brød

Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...