onsdag 2. mai 2012

Sitronmarinerte kyllingspyd med foliestekte grønnsaker, provence poteter og haydari

Har nettopp vært en uke i Tyrkia og inspirert av det tyrkiske kjøkken, http://trinesmatblogg.no/ og det deilige sommerværet vi har om dagen, så kom denne retten til!


<><> UA-32650012-1</><></>
"Siskebab" og grønnsaker på grillen

I Tyrkia er ikke kebab bare som vi er vant til her hjemme, men det finnes flere typer. Det vi mest forbinder med kebab her hjemme, er det de kaller for Dönerkebab i Tyrkia. Siskebab er det vi kjenner som grillspyd og det kan man få enten med okse-, lamme- eller kyllingkjøtt. Trine har i sin ukesmeny sitronmarinerte kyllingspyd og det var den oppskriften jeg her brukte for å lage mine Siskebab.

Sitronmarinerte kyllingspyd, eller Siskebab om du vil:
  • 4 kyllingfileter
  • 1-2 sitroner, presset
  • 0,75 dl olivenolje
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • frisk timian, finhakket
  • salt og pepper
  • 8 små grillspyd
Begynn med marinaden og bland sammen sitron, olivenolje, hvitløk og timian i en liten bolle. Smak til med salt og pepper. Skjær kyllingfiletene i så like biter som mulig. Putt kyllingbitene opp i en pose og hell marinaden over, bland godt. Legges i kjøleskap i minst en time, men gjerne lengre. Legg grillspydene i vann (hvis du bruker trespyd)

Grønnsakene klare for å bli pakket inn
Tre kyllingbitene på spydene og grill dem til de har fått fin brun farge og er hjemmestekte. Serveres med provence poteter, foliestekte grønnsaker og haydari.

Grønnsakene:
Ta favorittgrønnsakene og del dem opp i passe biter. Legg på en klatt smør eller litt olje samt maldonsalt og grovkvernet pepper. Legg grønnsakene på dobbel foliebunn og brett folien sammen rundt grønnsakene. Grilles samtidig som kyllingen.


Potetene:
Skjær poteter i passe tynne båter. Pensle dem med olje og krydre med salt, pepper og provencekrydder. Stekes i ovnen på ca. 200 grader til de har fått fin farge og er gjennomstekte. Begynn gjerne med potetene mens kyllingen marineres.


Servert med haydari blir retten herlig tyrkisk inspirert!

Smaklig måltid!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...