fredag 4. mai 2012

Oreokake

I morgen skal niesen min konfimeres og ønsket hennes var at tante skulle lage oreokake, så da gjør jeg selvfølgelig det! Det finnes mange oreo oppskrifter om du søker på nettet. Jeg pleier å lage den jeg for en stund siden fant på Trines matblogg. Kaken er ganske enkel å lage, men det er mange "operasjoner" så vær forberedt på litt oppvask unerveis og etterpå...



Ingredienser:
  • 450 gr oreokjeks
  • 100 gr smør
  • 200 gr kremost
  • 2,5 dl melis
  • 1 boks kremfløte
  • 1 pakke lys sjokolademousse (Toro)
  • 3 dl melk
  • 1 plate mørk kokesjokolade
Tilberedning:
Bunnen:
  • 300 gr oreokjeks
  • 100 gr mykt smør
Ha kjeksen i en kjøkkenmaskin sammen med smøret. Kjør det til en jevn masse og hell det over i en kakering som du setter direkte på kakefatet. Trykk massen godt ned og sett bunnen i kjøleskapet mens du lager ostekremen.

Ostekremen:
Bland kremosten med melisen og bland godt slik at det blir litt kremete. Pisk fløten til krem og vend forsiktig inn i osteblandingen. Ha i underkant av 2/3 av ostekremen på bunnen. Stikk grovt hakkede oreokjeks ned i ostekremen og sett tilbake i kjøleskap i ca 30 minutter. Resten av ostekremen oppbevares også kaldt.


Sjokolademoussen:
Lag sjokolademousse etter anvisning på pakken. Smør forsiktig sjokolademoussen over ostekremen. Stikk grovt hakkede oreokjeks ned i moussen. Settes i kjøleskap i ca 30 minutter.

Fordel resten av ostekremen over sjokolademoussen. Ha over biter med fint hakket oreokjeks til pynt. Settes i kjøleskap minst en time. Smelt litt mørk kokesjokolade og ringle over kaken.

NYT!

2 kommentarer:

  1. Konfirmanten var veldig fornøyd med kaken, og det virket det som om resten av selskapet var også. Kakefatet ble ihvertfall helt tomt, så det var ingen rester å ta med hjem : )

    SvarSlett
  2. Glem det:D Jeg overså at det stod på ingrediensene

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...