torsdag 23. februar 2012

Tomatsuppe med fersken og bacon

Mens jeg skrev ned oppskriften på den Malaysiske suppen, så kom jeg på en annen suppefavoritt som også inneholder fersken. Dette er en oppskrift jeg fikk fra en venninne for mange år siden. Jeg laget den en del når jeg hadde barseltreff (som begynner å bli noen år siden...), men laget den igjen kun for noen få dager siden når jeg hadde lunsj besøk. Den falt i god smak!



Ingredienser (4 personer):
  • 200 gr bacon i terninger
  • 200 gr finhakket løk
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 grønnsaksterning
  • 1 liter vann
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 boks fersken, skjæres i terninger (ikke ta med saften!)
  • 1,25 dl fløte
  • 1 teskje karri
  • salt og pepper
Tilberedning:
  • bacon surres, taes opp av gryten
  • karri freses i oljen etter baconet, ta deretter oppi løk og hvitløk
  • grønnsaksvann med tomater tilsettes og kokes i 30 minutter. Smak til med salt og pepper
  • fersken, bacon og fløte tilsettes like før servering
Serveres med nystekte baguetter eller hjemmelaget foccacia brød

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...