onsdag 22. februar 2012

Kefalonia

Min kjærlighet til Hellas fikk jeg først og fremst i løpet av mine år som ung reiseleder på slutten av 80-tallet. Jeg har siden vært i Hellas utallige ganger, både i forbindelse med jobb, på jenteturer og med familien.
I familien har vi de senere årene fått Kefalonia som en favoritt, og vi var der senest forrige sommer og anbefaler stedet varmt!

Marius beundrer Myrtos Beach

Kefalonia er den største av de joniske øyene og ligger litt nord for Zakynthos, like utenfor vestkysten av Peloppones. De joniske øyene var lenge under italiensk styre og man kan fortsatt se påvirkning fra Italia i dag, både med tanke på blant annet mat og vin.

Ferien vår starter alltid de første dagene med å være i ro på bostedet, dvs i ro og i ro... barna er ikke til å få opp av bassenget. Etter at den første bade trangen har lagt seg leier vi alltid bil. Øya er liten og lett å ta seg rundt på og man får fint med seg det meste i løpet av ferien.


Anbefalte strender:
 • Myrtos Beach. Myrtosstranden er den stranden som Kefalonia er mest kjent for. Den anses dessuten for å være en av de fineste strendene i hele øygruppen de joniske øyene. Du må få med deg utsikten før du kjører de smale veiene ned til selve stranden.
 • Antisamos. Er en annen av øyas beste strender, den ligger i nærheten av byen Sami på østsiden av øya. Lekker strand, passer fint for snorkling. Kul og hipp beach bar midt på stranden.
 • Kaminia Beach. Den fineste sandstranden i nærheten av Skala. Kjør enten dit med leiebil, eller ta en taxi og avtal henting for returen. Tar kun 5-10 minutter å kjøre fra Skala. Stille og rolig med lite folk, veldig lang grunn og fin, så passer fint for små barn samt div vann aktiviteter.
 • Emblisi: liten rullestenstrand som ligger like ved fiskelandsbyen Fiskardo. Fine klippeformasjoner på begge sider av stranden.
 • Det er nesten bare å stoppe hvor som helst for et deilig bad, vannkvaliteten er fantastisk!


Steder å besøke:
 • Assos. En sjarmerende landsby på nordvestsiden av øya. Her kan man gjerne nyte en hel dag med strandliv, lunsj på tavernaen helt nede i strandkanten og en deilig middag før retur til hotellet. Ruinene fra det venetianske slottet fra 1500-tallet, den vennlige befolkningen, de smale gatene og de genuine små tavernaene bidrar til den koselige atmosfæren.
 • Fiskardo. "St Tropez" i miniatyr. Lekker liten by med trendy restauranter og barer og lekre yachter og seilbåter.
 • Sami. Koselig by å rusle rundt i samt ev avslutte med middag etter besøk på Antisamos. Havnen er en av øyas viktigste, og herfra kan man reise på dagsturer til Patras, Ithaka og Italia. Koselig strandpromenade med tavernaer, barer og kafeer.
 • Argostoli. Dette er øyas største by med 14.000 innbyggere. Ikke veldig mye shopping på Kefalonia, men noe finner man her i hovedstaden. Hyggelig å reise hit på ettermiddagen og avslutte med middag før retur til hotellet.
 • Agia Ephemia: liten fiskelandsby langs havet. Vi bodde i Skala og passerer Agia Ephemia på vei til blant annet Myrtos Beach. Koselig sted for et lite stopp, ev gå innom en av bakerne i byen å kjøpe ferskt, deilig brød.
 • Dryppstensgrotten Drogorati
 • Undervannsgrotten Melissani

I Assos lille sentrum

Vil du få et inntrykk av øya? Lei gjerne filmen "kaptein Corellis Mandolin" med Nicholas Cage og Penelope Cruz, den er spilt inn på Kefalonia (2000) spesielt i Sami og på stranden Antisamos.

Kanskje du finner ytterligere inspirasjon og tips på følgende linker:
God tur!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...