torsdag 23. februar 2012

Fikenmarmelade

Det perfekte følget til ostefatet! Jeg elsker blåmuggost og hjemmelaget fikenmarmelade er perfekt tilbehør. Enkelt å lage, og også perfekt vertinne eller gjeste gave å gi bort! Jeg har kjøpt noen små glass på Ikea som er perfekte til det, knyt en liten sløyfe rundt lokket og det er både hyggelig og godt!



Her mangler bare osten og favoritt kjeksen...

Ingredienser (gir to store glass):
  • 500 gr tørket fiken
  • 3 dl vann fra bløtleggingen
  • 1 dl sitronsaft, nypresset
  • 8 dl sukker
  • 2 kanelstenger
Legg fikenene i bløt i rikelig med kaldt vann, la dem trekke natten over.

Hell av vannet men ta vare på 3 dl til kokingen. Hakk fruktene, la bitene småkoke i vannet og nypresset sitronsaft i 20 minutter. Ha i sukker og legg i kanelstenger. Kok uten lokk i 15 minutter og skum av om nødvendig.

Ta kaserollen av platen og ta ut kanelstengene. Legg over på glass når marmeladen er avkjølt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...