torsdag 23. februar 2012

Malaysisk gryte (a la Åfoss)

Dette er en fantastisk god kylling gryte/suppe rett. Første gang fikk jeg den servert hjemme i Skien på mimre treff med russe venninner. Jeg har selv servert den både i små og store lag. Vi hadde den faktisk på en innflyttingsfest med 40 personer hjemme hos oss. Fordelen med slik mat når man er mange, er at alt kan gjøres klart dagen før, så er den bare enda bedre når den står på i grytene og putrer når gjestene kommer (vent da med å ta i fløten til dagen den skal serveres...)!



Oppskrift til 4 personer:
2 store løk
2 fedd hvitløk
1 boks hakkede tomater
4 ts karri
1 liter vann
Grønnsaksbuljong
4 kyllingfileter
1 boks hermetiske fersken
ca 10 sjampinjonger
6 dl fløte

Løk og hvitløk surres i en gryte. Hermetiske tomater, karri og vann med grønnsaksbuljong helles over, alt kokes i ca 30 minutter.

Kyllingfiletene skjæres i tærninger og brunes i salt og pepper. Sjampinjongen skjæres i skiver og brunes. Kyllingfileter, sjampinjong og fersken (hakket i biter) has i gryten sammen med fløte. Små kokes i 15 minutter.

Serveres med godt brød, feks hjemmelaget Foccacia brød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...