onsdag 22. februar 2012

Å reise med barn

Ettersom nærmest hele mitt voksne liv har vært innenfor reiselivsbransjen, så har vi også reist med barn siden de kun var noen måneder gamle. Vi har vært på alt fra typiske charterturer, langreiser som Mexico, Thailand og USA, leid hus, vært i storbyer og i Alpene med en 2 åring. Og vi har bare positive opplevelser og fantastiske minner!

Mexico 2006, barna var 3 og 6 år gamle
Mange kan være bekymret ikke nødvendigvis bare for en lang flytur, men også for hvordan barna vil tåle ev varme, klima, mat osv. Vi har aldri hamstret med oss hverken mat, bleier eller annet på våre turer. Dette er noen av våre tips for å reise med små barn:

Flyreisen:
  • Pakk en liten, egen sekk til barnet
  • Fyll sekken med: favoritt leke, en bok å bla i, matboks med litt brødskiver eller annet. I tillegg har vi alltid hatt en liten "reisegave" og en "overraskelse pose". Reisegaven er en ny innpakket leke, som barna har fått åpne først når flyreisen er i gang. Noe nytt og spennende holder oppmerksomheten og nysgjerrigheten en god stund! Overraskelses posen er gjerne en liten godte pose med favoritt godteri når reisen begynner å bli kjedelig og lang.
  • Når barne blir større: ha gjerne med bærbar DVD e.l til å vise favoritt filmene, husk høretelefoner!
  • I håndbagasjen til oss voksne har vi ellers alltid hatt med: et klesskifte, våtservietter og bleier.
Til turen:
  • Reisehåndbøker: Vi forbereder oss gjerne til turen ved å søke på nettet, kjøpe reisebøker osv. Kjøp gjerne egne reisebøker for barn som de kan lese i på forhånd, det har ihvertfall engasjert våre barn, både før og under reisen
  • Vogn o.l: vi har ofte hatt med egen vogn når barna var små, pass på at vognen ikke er for enkel, slik at barna ikke kan sove i den. Ettersom det er tre år mellom våre barn, så hadde vi god erfaring noen år på å la eldstemann ha med sparkesykkel. Denne sendte vi på flyet i samme pose som barnevognen og det gjorde oss ganske mobile vel fremme på reisemålet.
  • Vi har sjeldent tatt vaksiner før reisen, men sjekk med helsestasjon hvis du er usikker. Husk ellers god forsikring (Europeiske...!) er uhellet først ute er denne gull verdt. Vi har ellers alltid med oss et lite reise apotek med det aller nødvendigste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...