lørdag 29. september 2012

Thaicurry med scampi

Dette er en god basis thaicurry som kan varieres på flere måter. Vi valgte denne gangen å lage den med curry, men den kan bli like god med for eksempel laks eller kylling også.


Mmm, deilig og litt sterkt


Her er det bare å forberede smaksløkene på mange gode smaker!

Ingredienser (4 personer):
  • 6 sjalottløk, finhakket
  • 3-4 fedd hvitløk, finhakket
  • 6-7 sm frisk ingefær, skrelt og revet
  • 2-3 middels store gulrøtter i små staver
  • 4 sitrongresstilker, banket og skåret i store biter på langs
  • 8 kaffirlime blader
  • 1 rød paprika i biter
  • 1 grønn paprika i biter
  • 50 gr sukkererter
  • 1 boks skivede vannkastanjer
  • 1-2 ss rød thailandsk chilipaste
  • 2 bokser kokosmelk
  • 2-3 ss fiskesaus (nam pla)
  • 1 rød spansk chilipepper
  • saften av 1-2 lime
  • 400-500 gr scampi
  • 2 dl cashewnøtter
  • koriander, hakket

Tilberedning:
  • Begynn med å forberede alle grønnsakene og legg det til side. Fres sjalottløk, hvitløk, og revet ingefær i olje i en stor wok.
  • Tilsett chilipasteen i klatter og rør den godt ut. Fres alt i ca 1/2 minutt
  • Tilsett deretter den første boksen med kokosmelk
  • Tilsett gulrøtter, sitrongressbitere og kaffirlimebladet er er revet over på midten.
  • La det småkoke i 2-3 minutter
  • Tilsett deretter paprika, hele sukkererter, chili og vannkastanjene
  • Tilsett den andre boksen med kokosmelk
  • Rør inn fiskesaus og la det småkoke på middels varme i ca 10 minutter
  • Smak til med presset limejuice
  • Tilsett den andre boksen med kokosmelk
  • Fres scampiene til de blir lett rosa, legg dem opp i sausen
  • Serveres med ris og hakkede cashewnøtter

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...