søndag 29. juli 2012

Mallorca, noe for alle

Min aller første chartertur som liten jente med familien gikk til Mallorca, tidlig på 80-tallet. Siden har jeg vært der mange ganger, både på partur, golftur, med egen familie og barn samt i jobb sammenheng. Vi har også flere ganger forsøkt å få til storbyturen med jentene til Palma, men det har stoppet seg for oss fordi det i den perioden ikke har gått direktefly, noe som er vårt kriterie for weekend tur.

Deilige soldager hører med uansett hvor du er og hvilken type ferie du vil ha på øya! (instagram bilde)


Huset vårt den første uken
I sommer hadde vi en herlig kombinasjonsferie, der vi virkelig fikk prøvet på ulike former for "Syden" ferie. Første uken hadde vi leid et hus sammen med min søster og hennes familie. Huset lå mellom Puerto Pollensa og Puerto Alcudia. Ettersom min søster og familien kun skulle være med en uke, flyttet vi på oss andre uken. Da dro vi ut til østkysten, og bodde på skikkelig familie tilpasset leilighetshotell med show, underholdning og vel tilrettelagt for barnefamilier og skandinaviere. Snakk om kontraster! Men, vi var super fornøyde med begge variantene! Vi kunne ikke hatt en bedre kombinasjon!

Her er mine tips til Mallorca:

Steder å besøke:
 • Palma! Palma er Mallorcas hovedstad og kan på mange måter ligne på et Barcelona i miniatyr. Hit reiser du både for shopping (se eget tips for shopping lengre ned), kultur og for å rusle rundt. Gå gjerne innom Fibonnacci! Et norsk eid bakery som i tillegg til god bakst også selger gode oljer og annen mat. Anbefaler at du kjøper krydderet fra dem som du kan lage god saus til papas arugadas! Kommer du inn med bil, går det fint å parkere i parkeringshus like ved katedralen. Da passerer man den flotte katedralen på vei opp mot sentrum og de koselige ulike bydelene.
 • Vestkysten: Her er det verdt å få med seg både Port d'Andratx, Valdemossa, Deia og Soller. I den koselige havnebyen Port andraitx finner du bla noe av den beste fisken og skalldyrene man kan få i Spania og Valldemossa er stedet der Chopin bodde en periode. På strekningen videre til Soller, via kunstnerbyn Deia, har du kanskje den mest fantastiske naturen på øya med storslagen utsikt mot havet. Det er også på denne strekningen flere kjendiser, som bla Michael Douglas og Catherine Zeta Jonas, har sine sommer hus.  
 • Cala Sant Vicenc: på Nordkysten er kjent bla for de tre vikene Cala Sant Vicenc, Cala Barques og Cala Molins. Vikene er små og kan være ganske fulle om sommeren, men å dra ned til Cala Sant Vicenc for å spise middag om kvelden kan være en fantastisk hyggelig opplevelse.
 • Parker: med barn er det mange muligheter for å gi fine opplevelser i noen av parkene. Man kan enten besøke et badeland. Like ved Palma ligger det to, en i Magaluf og den største i Arenal. Muligheter for vannpark er det også i Hidro Park i Alcudia  eller Western Water Park som ligger nær aquaparken i Magaluf og Marineland. Se også mer på http://www.aqualand.es/ Marineland med bant annet delfin og sjøløveshow er populært blant barn i mange aldre, se mer: http://www.marineland.es
 • Lei bil! Beste måten å se øya på! Det er fine veier og det er fantastisk mange koselige viker, byer og steder man kan ta avstikkere til, ikke minst utenfor allfarvei og de mest turistifiserte stedene. Gjør deg dine egne oppdagelses reiser!
 • Lei sykkel: i mange av feriestedene er det stort uteleie av sykler. Enten du vil ha en ordentlig sykkel for å trene (mange som bruker Mallorca som treningsområde for dette), du vil ha en sykkel for noen dager eller en uke for å komme ut til andre strender og viker eller dere vil leie en stor familiesykkel for en time eller to. En fin måte å se og oppleve deler av Mallorca på.
Vi koser oss på Mallorca!
Strandperler på Mallorca:
 • Alcudia: Stranden i Alcudia er over 14 km lang. Langgrunn og bred med hvit finkornet sand. Passer ypperlig for barnefamilier.
 • Es Trenc: lang og kjent sandstrand ca 45 minutter utenfor Palma
 • Cala Millor: ca 1,5 km lang, fin sandstrand med fin og bred strand promenade langs hele.
 • Cala sant Vicenc: som nevnt lengre opp: 3 fine viker i området, men kan være litt trangt om plassen. Er nok finest litt utenfor høysesong.
 • Finnes massevis av strender og viker rundt hele øya. Vil igjen anbefale å leie bil og finne frem til dine egne små perler!
Stranden i Cala Millor en sen ettermiddag


Shopping på Mallorca:
 • Shoppingen gjør du selvfølgelig først og fremst i Palma! En av de mest kjente shopping gatene er Passeig des Born og Avenida de Jaume III. Her ligger mange kjente merkevare butikker.
 • Sko: det spanske merket Camper er fra Mallorca, i tillegg til at du finner stort utvalg av dette i Palma kan du også reise til Inca og gå på fabrikk utsalget.
 • Sølv øredobber: vår 9-åring fikk dilla på øredobber... Mange søte og ca halv pris av her hjemme.
Restaurant tips, Mallorca:
 • Port de Pollensa: Stay restaurant. Anbefales! En litt finere restaurant som ligger i havnen, litt bort fra "turist stien". Fantastisk god mat og service. http://www.stayrestaurant.com/index.php?l=en
 • Santa Ponsa, Port Adriano: Harbour Grill. Her var vi sammen med gode venner og feiret en fødselsdag. Deilig mat og uslåelig utsikt. Et hyggelig område med flere restauranter, lounge barer, isbarer og noen butikker. Her er en midlertidig web side, de holder på å oppgradere siden sin: http://www.theharbourgrill.com/ Harbour Grill er også på facebook: http://www.facebook.com/pages/Harbour-Grill-Mallorca
 • Palma: Tast, tapas restaurant. Populær og trendy tapas restaurant. Som barnefamilie var vi nok litt tidlig ute, så hele restauranten var ikke åpen. Satt på høye bord og stoler og fikk deilig mat, som også barna spiste godt av! http://www.tast.com
 • Cala Bona: Panetosto, pizzeria. Herlig avslappet stemning, med deilig pizza meny. Panetosto pizzeria grill
 • Soller: Av god kollega som bor i området fikk vi gode tips om å ikke kjøre ned til havnen (dyre og dårlige spisesteder), men i stedet ta av mot Repicstranden. Her er buktas fineste utsikt rett ut i havet og her ligger de beste restaurantene. Es Passeig: flere år kåret til Mallorcas beste strand restaurant med flott beliggenhet rett på promenaden. Agapento: ligger direkte på stranden innerst i bukta. Romantisk terrasse og god mat. Es Solleric: rimelig og enkelt, men med herlig beliggenhet direkte på stranden. Es Faro: Ligger helt oppe ved fyret. Har litt høyere priser, men bra kjøkken og fantastisk utsikt.
Mer tips og inspirasjon finner du kanskje på noen av disse linkene:
Klar for en tur på strand promenaden for middag!

God tur til Mallorca!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...