mandag 2. juli 2012

Deilige småretter på sommer terrassen

Enten du skal ha noen til litt vin eller annen god drikke på terrassen i sommer eller du ønsker å servere noe godt før grillingen setter i gang, så har du noen tips og gode forslag her! Dette er noe annet enn "ventepølser"...


Bruschetta på en ny måte. La gjestene lage sine egne, så blir ikke brødet mykt...

Mine favoritter:
  • bruschetta
  • oliven
  • parma- eller serrano skinke
  • manchego ost
  • chorizo
  • galia melon
  • foccacia brød
  • aioli
Tilberedning:
Bruschetta: Bruschetta er nydelig som forrett, men om du lager det og har det sammen med flere småretter, så er et godt råd og ha tomatblandingen for seg, slik at gjestene selv kan legge på brødet. Kjøp en spiral-loff og rist loff skivene på grillen eller i en brødrister.
  • 1 spiral loff
  • 6 tomater
  • 3 kløfter hvitløk, presset
  • frisk, finhakket basilikum
  • 3 ss god olivenolje
  • salt & pepper
Finhakk tomatene og bland med presset hvitløk, hakket basilikum og olivenolje. Smak til med salt og pepper. Ha tomatblandingen i en liten bolle og loff-skivene på fat og la gjestene forsyne seg selv.

Parma- eller serrano skinke:
Legges opp på fat, ha gjerne halve fatet med skinke og halve med skivet manchego ost. Alternativt så er også skinken veldig god sammen med galia melon. Skjær melonen i terninger og sett den sammen med en skinkebit ved hjelp av en tannstikker uten smak.


Deilig parmaskinke og oliven

Chorizo:
Skjær chorizo pølsen opp i skiver. Legg den på dobbel folie og stek på grillen. Pass på å lage en liten brett/kurv av folien, slik at ikke oljen renner ut.

Har du tid så lag gjerne hjemmelaget foccacia brød og aioli eller chili aioli, eller kjøp et godt brød og lag tzaziki, som er mindre jobb og går raskere.


Her har aiolien fått litt mer fart med chili i seg...

Velbekomme og nyt forhåpentligvis deilige sommer ettermiddager og kvelder enten på terrassen eller i hagen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...