Bruschetta på en ny måte. La gjestene lage sine egne, så blir ikke brødet mykt... |
Mine favoritter:
- bruschetta
- oliven
- parma- eller serrano skinke
- manchego ost
- chorizo
- galia melon
- foccacia brød
- aioli
Bruschetta: Bruschetta er nydelig som forrett, men om du lager det og har det sammen med flere småretter, så er et godt råd og ha tomatblandingen for seg, slik at gjestene selv kan legge på brødet. Kjøp en spiral-loff og rist loff skivene på grillen eller i en brødrister.
- 1 spiral loff
- 6 tomater
- 3 kløfter hvitløk, presset
- frisk, finhakket basilikum
- 3 ss god olivenolje
- salt & pepper
Parma- eller serrano skinke:
Legges opp på fat, ha gjerne halve fatet med skinke og halve med skivet manchego ost. Alternativt så er også skinken veldig god sammen med galia melon. Skjær melonen i terninger og sett den sammen med en skinkebit ved hjelp av en tannstikker uten smak.
Deilig parmaskinke og oliven |
Chorizo:
Skjær chorizo pølsen opp i skiver. Legg den på dobbel folie og stek på grillen. Pass på å lage en liten brett/kurv av folien, slik at ikke oljen renner ut.
Har du tid så lag gjerne hjemmelaget foccacia brød og aioli eller chili aioli, eller kjøp et godt brød og lag tzaziki, som er mindre jobb og går raskere.
Her har aiolien fått litt mer fart med chili i seg... |
Velbekomme og nyt forhåpentligvis deilige sommer ettermiddager og kvelder enten på terrassen eller i hagen!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar