søndag 29. juli 2012

Gaustatoppen

Gaustatoppen er Sør-Norges høyeste fjell og rager 1883 moh. Gaustatoppen ligger i Telemark og er populært å bestige med ca 30.000 som tar seg opp til toppen i året. I år skulle vi prøve oss sammen med barna som er 9 og 12 år gamle. Vi hadde en fantastisk tur og fikk strålende sol når vi kom opp til toppen! I strålende sol som vi hadde, ser man omtrent 1/6 del av Norge.

Tenkte å skrive litt om tips og råd fra vår tur!

Vi hadde maks flaks med været! En fantastisk dag for å bestige toppen

Hvordan komme seg til Gaustatoppen?
  • De fleste velger å gå til toppen fra Stavsro. Stavsro ligger mellom Tuddal og Rjukan i Telemark og består av parkeringsplass, en turisthytte som selger litt mat og som har toaletter. Her finner man en godt merket turløype til toppen!
  • Turen opp til Turisthytta der du bla kan få kjøpt nystekte vafler, brukte vi 2,5 time på. Dette var i forholdsvis rolig tempo med flere stopp. Det virket som om de fleste var fornøyde med å nå denne toppen, men vi fortsatte ut videre på eggen for å komme helt opp. Anbefaler virkelig å gå hele veien ut på eggen! Dette var den mest spektakulære men også morsomte delen av turen, både for barna og for oss voksne! Vi brukte ca 20 minutter ut på eggen og opp til det høyeste punktet.
  • Den første delen, opp til Turisthytta, er ganske stenete, men det tyngste opplevde faktisk vi, var å gå ned igjen.
Den siste delen ut på eggen, var den mest spennende og morsomme syntes alle vi 4
Tips og råd:
  • Ha gode sko, helst fjellsko! Det er tungt å gå på stenene og god støtte på bena er viktig.
  • Ha med varmt tøy: vindtett jakke, vanter og lue/pannebånd. Nå var vi heldige og kunne nesten gå i t-skjorte hele turen, men det kan ofte bli kaldt, så nok og riktig klær er viktig.
  • Går du med barn? Ta med litt god mat og drikke og "bensin" på veien. Vår bensin er ofte enten kjeks, små kaker eller litt godteri. Utrolig hva litt bensin gjør med motivasjonen... Barna våre gikk med egne magebelter og bar selv drikke og litt bensin og kunne på den måten styre mye av stoppene selv.
  • Gå hele veien ut til øverste topp!
  • Vær forberedt på at nedturen kan være tung for bena.
Marius ut over eggen! Spektakulært og flott!

Fantastisk utsikt fra hotellrommet!
Overnatting i nærheten av Gaustatoppen:
Det finnes flere typer av overnatting i nærheten, se gjerne mer på http://www.visitrjukan.com/ for tips og muligheter. Selv så valgte vi å sove på Gaustablikk hotell. Et forholdsvis slitt og gammelt hotell, men med masse sjarm, deilig mat og fantastisk beliggenhet. Når vi våknet om morgenen og hadde panorama utsikt mot Gaustatoppen og barna kunne ta en svømmetur i bassenget, så var vi veldig fornøyd med hele oppholdet vårt.


Mer informasjon om Gaustatoppen finner du blant annet på disse linkene:
Fornøyd på toppen i strålende sol og med fantastisk utsikt!


God tur til Gaustatoppen!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...