søndag 23. desember 2012

Riskrem med frisk bringebær saus

Riskrem med rød saus hører julen til for mange, også for oss! Dette har blitt vår favoritt variant de siste årene!

Mmm, deilig riskrem!


Riskrem, 6 personer:
  • 4 dl risgrøt
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ss sukker
Lag risgrøt, avkjøl. Visp fløte, sukker og vaniljesukker til en luftig krem. Bland kremen med grøten og server med rød saus.

Bringebærsaus:
  • 1 dl vann
  • ca 150 gr sukker
  • 400 gram frosne bringebær
  • 1 vaniljestang
  • Saften fra 1/2 sitron
Kok opp vann og sukker til sukkerlake. Tlsett frø fra vaniljestangen samt selve stangen i tillegg til bringebærene. Avkjøl blandingen. Kjør det hele i en blender og smak til med sitron saft. Sil saften og sett kaldt i kjøleskapet slik at den er kald til servering.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...