søndag 23. desember 2012

Den herlige julelunsjen

Lange herlige julelunsjer er bare så koselige! Vi har i mange år hatt fast tradisjon med å invitere familien til oss på julelunsj, siste lørdagen før jul. Så også i år! I tillegg har vi faktisk også invitert til enda en julelunsj, denne gangne med gode venner i nabolaget. Dette er ofte veldig populært både for store og små, ikke minst for barna som kan gå rundt kjøkkenøya og forsyne seg med akkurat hva man vil.

Julelunsjen står klar!


Det er sikkert ulike tradisjoner for hva som skal være på julelunsj bordet. Vår meny kan variere noe fra år til år, og er nok også preget av at det er mange barn på lunsjen, men noen faste innslag er alltid med. Dette var gårdagens buffet:

  • Gravlaks og sennepssaus
  • Røkelaks
  • Eggerøre
  • Halve egg, noen med løjrom og noen med kaviaer
  • Løjrom, rømme og hakket rødløk
  • Reker
  • Spekemat
  • Roasbiff, sprøstekt løk, remulade
  • Ribbebiter
  • Medisterkaker
  • Kjøttboller
  • "Nissepølser" (små pølser)
  • Skinkestek
  • Juleskinke
  • Sylte
  • Bayonneskinke
  • Grov sennep, rødbeter, agurk
  • Rødbetsalat
  • Ostefat: brie, stilton, edamer og hjemmelaget fikenmarmelade
  • waldorfsalat
  • lun chevre salat med valnøtter
  • Sennepssild, løksild, tomatsild
  • Lefse, müslibrød, valnøttbrød, loff


Langbordet dekket for 20 personer!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...