onsdag 20. mai 2015

Smashkake

Ny favoritt denne våren har vært smashkake! Den har blitt først tom på kakebordet i 2 konfirmasjoner og fikk også ben å gå på 17. mai.

Oppskriften jeg har brukt fant jeg på Det søte liv .



Mmm, deilig smashkake!
Ingredienser:

Kakebunner (det skal være 2):
  • 4 eggehviter
  • 3 dl sukker
  • 40 stk Ritzkjeks (nesten en pakke)
Sjokoladekrem:
  • 4 eggeplommer
  • 3 ss sukker
  • 60 gr smør
  • 200 gr kokesjokolade
Fyll:
  • 5 dl vaniljekrem
  • 50 gr smash
Pynt:
  • 3 dl kremfløte
  • 50 gr smash
Slik gjør du:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til tykk marengs. Knus kjeksen fint i en food processor, eller ha kjeksen i en pose og kjevle over til det er knust. Vend kjekssmulene inn i marengsen.

Ha bakepapir i bunnen av to runde former (26 cm i diameter). Jeg har ikke to former, men stekte dem etterhverandre i samme form. Det gikk fint, men tar selvfølgelig litt lengre tid. Stek kakebunnene midt i ovnen ved 175 grader i ca 25 min. Avkjøl til bunnene er helt kalde før de tas ut av formene.

Til sjokoladekremen smelter du først smøret i en liten kjele. Tilsett sjokolade oppdelt i biter og la den smelte på svak varme sammen med smøret. Ta kjelen av platen og tilsett sukker og eggeplommene. Rør kraftig med en stålvisp til du får en sjokoladekrem som er jevn og klumpfri. Avkjøl kremen til den har passe smørekonsistens og smør den så på toppen av begge kakebunnene. Sett kakebunnene kjølig i ca 1 time til sjokoladekremen har festet seg.

Legg den ene kakebunnen på et fat. Fordel over vaniljekremen og strø grovt hakket smash over. Legg på den andre kakebunnen. Pisk kremfløten til krem og ha oppå kaken. Pynt med mer hakket smash. Oppbevar kaken kjølig frem til servering. Det går veldig fint å bake kaken dagen før du skal ha den!

En garantert suksess på kakebordet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...