søndag 24. mai 2015

Florida og cruise med barn


I sommer var vi drøyt 2 uker i Florida og fikk opplevd masse, inkludert en fantastisk uke på cruise. Det var 4 år siden vi sist var i Florida, da var vi i Orlando og Clearwater

Denne gangen bodde vi både i Fort Lauderdale, Miami og Key West i tillegg til cruiset som vi var på. Vi er en familie på 2 voksne og 2 barn, som da var 11 og 14 år gamle. Vi fikk endel tips før vi reiste, noe jeg er veldig glad i, og tenkte derfor å samle våre tips her.Lang stranden i Fort Lauderdale
Fort Lauderdale:
Vi startet ferien med noen dager i Fort Lauderdale. Vi synes det var veldig deilig med noen dager på land før vi skulle ut på cruise. Da får man både litt sol på kroppen, få avklimatisert seg både med tanke på tid og varme og også shoppet litt.

I Fort Lauderdale bodde vi her Galleryone Double Tree Suites by Hilton Stor, fin leilighet og helt ok beliggenhet. Reiser vi igjen ville vi nok valgt et hotell som ligger på andre siden av kanalen, nede på "stripa" langs vannet. Det var ikke mer enn 5-10 minutter å spasere dit, men ville gjerne vært hakket nærmere stranden. Det positive med hotellet i tillegg til rommene, var at det lå like ved Galleria Mall. Et lite kjøpesenter (i amerikansk målestokk...!), men helt supert for shopping. Her var det ikke mange menneskene og vi kunne prøve i ro og mak i prøverommene til blant annet Abercrombie, Victoria Secrets og på Macys med mange flere.

Ellers måtte vi flere turer til Sawgrass Mills, USAs største outlet. Med leiebil er det bare å kjøre Sunrise Boulevard hele veien fra Fort Lauderdale, en tur som tar ca 30-35 minutter. Vi parkerte nære området som heter Oasis. Der ligger både Ralph Lauren, Tommy Hilfiger og flere rett på innsiden og det er kort vei til både Guess, Vans, Converse, Nike, Adidas mfl. Man blir sulten av all shoppingen, så et tips er å spise på The cheesecake factory. Ligger på Oasis, har deilig, stor meny med altmulig av gode retter (ikke bare ostekaker...), og har også bord ute. Tips: skaff deg et kart over senteret og planlegg hvilke butikker dere vil i! Timene går fort og man kan bli litt furstrert om man tusler rundt uten mål og mening...

Alle butikker er ikke på outleten, dette gjelder blant annet Abercrombie, apple store, Macys, Victoria Secret (finnes der, men mye kaos og ikke like bra utvalg som i andre kjøpesentre) og flere populære jeansmerker som blant annet Rag a bone. Aventura Mall er et godt alternativ da. Dette senteret ligger ca 20-30 min fra "sentrum" av Fort Lauderdale, retning Miami. Den er ganske stor og kaotisk, men de har alt... Skal du spise middag mens du er her, anbefaler jeg Bella Luna (ligger like ved Valet Parking), deilig italiensk restaurant, med uteservering. Her får du også et kjempesmart "stativ/stumtjener" ved bordet, til å henge alle shoppingposene på...


Kjekt med eget stativ til shoppingposene på restaurant...
Ellers anbefaler jeg en kanalsightseeing tur, der man kan hoppe av eller på der man vil), da får man sett noen av de fantastiske eiendommene og yachtene som er i kanalen og også hørt litt om det.

Middag på Bubba Gump var også populært med barna

Etter noen dager i Fort Lauderdale, var det klart for cruise! Vi var med på Allure of the Seas i vestre Karibien, med stopp på Haiti, Jamaica og Cozumel i Mexico.


Lett å finne stille områder selv om det er mange mennesker ombord
Allure er et fantastisk skip, og vi stortrivdes ombord. Her er noen anbefalinger til selve cruiseoppholdet:
  • Lugar med utvendig balkong! Fantastisk å sitte der å nyte både innseilinger og utseilinger, frokoster og ettermiddagene. Samtidig som det er med på å "forstørre" lugarfølelsen.
  • Bestill shower og bord så tidlig som mulig. Enten før avreise, eller så fort som mulig når dere kommer ombord. Ellers kan det bli fullt.
  • My time middag: selv om det er såkalt "My time" middag og man kan velge tidspunkt selv, anbefaler jeg å reservere bord i forkant. Dette kan enten gjøres kvelden før eller om morgenen, når dere vet litt mer om hva dere ønsker for selve den kvelden.
  • Oppdag Central Park tidlig! Her er det stille og rolig til frokost, ihvertfall de første dagene og det er en fantastisk ro der på kvelden enten etter middag eller shower. Prøv gjerne Vintages, en herlig bar med masse god vin, stille og rolig.
  • Ta zipline en av de første dagene! Når barna først prøver, synes de det er kjempegøy og det er litt dumt å oppdage siste dagen...
  • Ha med ordentlig pentøy ihvertfall til 1 eller 2 middager. Da føler mennene seg mest vel i dress. Det er spesielt den første formelle middagen, der mange er veldig pyntet. Resten er ganske casual, enten man er i en av restaurantene eller velger buffet.
Utvendig balkong er digg!
Vi hadde tre kjempefine stopp på turen. På Haiti koste vi oss bare på stranden, på Jamaica tok vi en egen utflukt, dvs vi ble med i en minibuss som tok 10 dollar pr person for å kjøre oss til en av de fine strendene i Montego Bay. Vi var på Cornwell Beach og har hørt at det er denne samt Doctors Cave som er av de fineste. Sjåføren små guidet/fortalte oss også litt underveis, slik at vi fikk vite litt om Jamaica samtidig. I Mexico tok vi først en taxi inn til Cozumel sentrum før vi på ettermiddagen var med på en delfinutflukt.


Labadee Haiti, med Allure i bakgrunn


Cornwell Beach, Jamaica

 
 

Tøff 11-åring på vei i ziplinen...
Tøff datter, i svevet...


Etter cruiset hadde vi bestilt leibil, som vi hentet i havnen. Da satte vi turen rett mot Key West. Det var en fantastisk herlig Oase etter en uke med mye inntrykk og mange aktiviteter. I Key West bodde vi her Et hotell og en beliggenhet som vi var veldig fornøyd med. Vi hadde to netter i Key West og digget den herlige avslappede stemningen.
 
 
 
 
 
Late dager i Key West 
 
Etter Key West satte vi kursen mot Miami og tre netter der før hjemturen. I Miami ble det både shopping og soling og vi synes at det var en super kombinasjon vi hadde hatt! I Miami bodde vi her på Miami Beach. Her koste vi oss spesielt godt på takterrassen!
 
 
Takterrassen vår i Miami, deilig og stille og bassenget nesten helt for oss selv.

Barna synes crusiet var det alle beste på hele turen, hvordan de rangerte det, kan du lese her
 
Vi reiser gjerne både til Florida og på cruise igjen!
 Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...