tirsdag 13. november 2012

Karbonade med couscous, tomatsalat og parmesankrem

Her er et tips på en kjapp, enkel og velsmakende hverdagsrett! Det er klart at den aller beste smaken får du om du lager karbonadene selv, men i en hektisk hverdag, så fungerer kjøpte karbonader også. Det gjør det ihvertfall i vårt hjem... Det er tilbehøret som gjør denne retten litt mer spennende og velsmakende.

Hverdagsmiddagen skal også være velsmakende



Ingredienser:
  • 1-2 karbonader pr person
  • couscous
  • 1 liten squash
  • cherry tomater
  • sjalottløk
  • 2 vårløk
  • 6 ss orginal kesam (alternativt creme fraiche eller rømme)
  • 4 ss finrevet parmesan
  • salt og pepper
  • god olivenolje
  • balsamico eddik
  • Frisk basilikum
  • 1/4 sitron eller lime
Stek karbonadene, sett på vann til couscous og tilbered denne som det står på pakken. Skjær squash og vårløk i mindre biter og fres det lett i en panne. Bland den ferdige couscousen sammen med squash og vårløk, gjerne også 3-4 cherry tomater hvis du har det. Skjær opp litt frisk basilikum og bland inn dette også.

Parmesankrem:
Jeg er glad i litt magrere dipper, men ønsker du ikke det er det bare å bytte ut kesam med creme fraiche eller rømme.
  • Bland sammen kesam og parmesanen og smak til salt, pepper og litt frisk sitron eller lime
Tomatsalat:
Denne gangen brukte jeg cherry tomater og sjalottløk, men salaten er like god med andre type tomater og rødløk også.
  • Skjær tomaten i terninger eller båter
  • Finhakk løken
  • Bland sammen med litt god olivenolje og balsamico eddik samt salt og pepper
Velbekomme med en deilig og enkel hverdagsmiddag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...