fredag 14. mars 2014

Thai-inspirert kylling form

Denne oppskriften har jeg funnet på bloggen til Monica, som er en tidligere kollega av meg. Denne var veldig god Monica! Bloggen hennes, direkte link til oppskriften finner du her: Monicas matverden

Vi er også veldig glade i asiatiske smaker som kokosmelk, karripasta, peanøtter og koriander og dette var en velsmakende og nydelig hverdagsmiddag.


Da var den ferdig i ovnen!

Ingredienser (4 personer):
  • 4 kyllingfileter
  • 2 små rødløk i skiver
  • 5-6 hakkede vårløk
  • 1 grønn paprika i strimler
  • 5-6 ts rød karripasta (eller mindre om du ikke ønsker den så sterk)
  • 1/2 boks kokosmelk
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 1 boks hele hermetiske tomater (bruk kun tomatene, hell ut mesteparten av saften)
  • 2 ss soyasaus
  • 1/2 sitron
  • 4 ts sukker
  • 1 ss paprikapulver
  • 4 ss peanøtter
  • 1 neve friske koriander
Tilberedning:
  • Del kyllingfiletene opp i biter og legg disse over i en ildfastform sammen med rødløk og vårløk
  • Rør sammen karripasta, kokosmelk, creme fraiche, hermetiske tomater, soyasaus, sitron, paprikapulver og sukker. Hell de over i formen og la alt stå og trekke i 10-15 minutter før du setter det inn i ovnen. Stek i ca 25 minutter på 200 grader
  • Dryss over peanøtter og grovt revet koriander like før servering.


Smakte deilig med ris, salat og nanbrød


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...