søndag 13. januar 2013

Deilig hjemmelaget betasuppe

Betasuppe er 9 årings favoritt etter at hun for noen år siden smakte den i bakken når vi stod på ski i Myrkdalen. Betasuppe er perfekt å lage som restemat også, som feks vi gjorde forrige uke når vi hadde skinkestek til middag. Da er det bare å skrelle ekstra poteter og ta grønnsakene samtidig som man står på kjøkkenet. Da er mandagens middag klar til å varmes opp når man kommer fra jobb!


Deilig varm suppe, perfekt på kalde vinteredager enten hjemme eller på tur

Suppe er også perfekt turmat å ha med i en mattermos. Enten det er på skitur om vinteren eller på fjellet om høsten!

Ingredienser:
  • 6-7 poteter
  • 3 gulrøtter
  • 1 liten kålrabi
  • 0,5 purre
  • 2 skiver sellerirot
  • Ca 250 gram rester av salt eller røkt kjøtt
  • Ca 250 gram røkt kjøttpølse
  • litt frisk (ev tørket) timian
  • Salt og pepper
  • 1,5-2 liter kraft (vann + kjøttbuljong terning)

Tilberedning:
  • Kok opp kraften
  • Rens grønnsakene og skjær dem i like store biter
  • Skjær kjøtt og pølser i biter
  • Kok grønnsakene møre i kraften og tilsett kjøttet og pølsene
  • Smak til med timian, salt og pepper
  • Serveres med flatbrød
Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...