søndag 26. august 2012

Spagetti bolognese

Spagetti bolognese er den klassiske pastaretten, populær i mange hjem både blant store og små. Hos oss er det nok den store favoritten hos pappaen. Nesten litt for godt, ettersom han lett forspiser seg når dette står på menyen... Slik lager vi vår bolognese!


Mmm, deilig spagetti bolognese


Ingredienser:
  • 500 gr karbonadedeig
  • 100 gr pancetta (eller bacon) i terninger/biter
  • 1 gul løk
  • 2 gulrøtter i biter
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 dl rødvin (eller hvitvin)
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 1 buljongterning (klar kjøttbuljong eller fond)
  • 1 ss tomatpure (kan sløyfes)
  • 1 lauvbærblad
  • salt og pepper
  • timian og oregano (frisk eller tørket)
  • pasta til 4 personer

Tilbehør:
  • persille
  • parmesan
  • en frisk salat
Tilberedning:
  • Kutt alle grønnsakene i små biter og stek det i olje på moderat varme til de blir blanke.
  • Mens grønnsakene steker, kutt pancetta/baconet i små biter/terninger og stek i egen panne. Når dette er ferdig brunet, legges det over i kjelen med grønnsakene.
  • Stek karbonaden i pannen der du brunet pancettaen, da får du med all den gode smaken. Når den er ferdig stekt, legg den over i kjelen med grønnsakene og pancettaen.
  • Ta vinen og stek ut pannen der du har stekt karbonaden. Hell deretter vinen, tomatene, buljongen, tomatpuren og krydderet (foruten salt og pepper) over det som er ferdig stekt.
  • La blandingen stå å putre lenge, gjerne minst en time.
  • Kok pasta
  • Smak til med salt og pepper like før servering
  • Strø over frisk hakket persille samt parmesan og grovmalt pepper, server!

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...