torsdag 29. august 2013

Sashimi med ponzusaus

Vi blir mer og mer glad i sushi, men jeg har faktisk aldri prøvet meg på å lage det selv enda. Det er et av målene mine for høsten, at jeg skal få til!

Sashimi derimot, er veldig enkelt å lage, og så godt som det er! Enten som en liten forrett, en lunsj eller en enkel og rask kveldsrett. Jeg har foreløpig bare laget det av salma laks, en variant vi synes er veldig god.


Mmm, min deilige porsjon


Ingredienser:
  • fersk Salma laks (den skal være kjøleskapskald når du skjærer den opp)
  • 1 vårløk
  • Sesamfrø
Ponzusausen:
  • 1/2 dl soyasaus
  • saften fra 1/2 lime
  • 1-2 ss sukker
  • 1-2 ss riseddik
  • 1/2 rød chili
  • 2 ss frisk, hakket koriander
  • 1 hvitløk, finhakket
Tilberedning:
Bland ingrediensene til ponzusausen i en bolle. Smak deg frem og la den gjerne stå litt i bollen før servering.
Skjær tynne, fine skiver av laksefileen og legg det på et fat eller på porsjonstallerkner. Rist sesamfrøene og dryss de over sammen med finsnittet vårløk.
Server laksen sammen med en skål ponzusaus til å dyppe fisken opp i.

2 kommentarer:

  1. Om du finner info på en annen side som du poster på din er det jo veldig bra nettikette å kreditere opphavet..
    http://trinesmatblogg.no/2011/09/21/salma-sashimi-med-ponzusaus/

    SvarSlett
  2. Hei, beklager, men det er virkelig ikke meningen å "ta" oppskrifter uten å kreditere. Jeg har mange linker her på min blogg til trinesmatblogg. Denne oppskriften fant jeg imidlertid ikke på hennes blogg og det derfor jeg ikke har linket til den. Dette er i utgangpunktet min "kokebok" og der jeg samler mine favoritt oppskrifter og jeg ønsker ikke å konkurrere med hverken Trine eller andre matbloggere, da dette bare er en liten hobby og samleside for meg. Krediterer og linker gjerne til alle jeg finner inspirasjon hos

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...