søndag 18. november 2012

Rask og velsmakende nudelsuppe med kylling

Mmmm, takk igjen til http://trinesmatblogg.no/ for deilige oppskrifter. Ettersom denne bloggen i utgangspunktet også er min "kokebok" velger jeg å legge inn alle mine favorittretter her.

En litt "hot" suppe med mye smak


Ingredienser, ca 3 porsjoner:
  • 3 kyllingfileter i strimler
  • 150-200 gram eggnudler
  • 1/2 rødløk i biter
  • 1 rød paprika i tynne skiver
  • 2 vårløk i tynne skiver
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 1/4-1/2 chili finhakket
  • 1 ts revet ingefær
  • 1,2 liter vann
  • eventuelt litt kyllingfond
  • 1 dl soyasaus
  • 6 ss søt chilisaus
  • 1 ss sesamolje
  • 1/2 lime, saften fra den
  • frisk koriander, grovt hakket
  • salt og pepper
  • sesamfrø, ristet i tørr stekepanne
Tilberedning:
  • Del opp kylling og grønnsaker i henhold til det som står under ingredienser
  • Fres kyllingen raskt i litt olje, til den tar farge. Den skal ikke være helt gjennomstekt
  • Kok opp vannet og tilsett soyasaus
  • Tilsett deretter eggnudlene (ukokt), grønnsakene, ingefær og chili og la det trekke i ca 5 minutter
  • Tilsett ev litt kyllingfond
  • Tilsett kyllingen når det er et par minutter igjen
  • Smak til med søt chilisaus, limesaft, salt og pepper
  • Strø over ristede sesamfrø og hakket koriander og server
Velbekomme!

tirsdag 13. november 2012

Karbonade med couscous, tomatsalat og parmesankrem

Her er et tips på en kjapp, enkel og velsmakende hverdagsrett! Det er klart at den aller beste smaken får du om du lager karbonadene selv, men i en hektisk hverdag, så fungerer kjøpte karbonader også. Det gjør det ihvertfall i vårt hjem... Det er tilbehøret som gjør denne retten litt mer spennende og velsmakende.

Hverdagsmiddagen skal også være velsmakende



Ingredienser:
  • 1-2 karbonader pr person
  • couscous
  • 1 liten squash
  • cherry tomater
  • sjalottløk
  • 2 vårløk
  • 6 ss orginal kesam (alternativt creme fraiche eller rømme)
  • 4 ss finrevet parmesan
  • salt og pepper
  • god olivenolje
  • balsamico eddik
  • Frisk basilikum
  • 1/4 sitron eller lime
Stek karbonadene, sett på vann til couscous og tilbered denne som det står på pakken. Skjær squash og vårløk i mindre biter og fres det lett i en panne. Bland den ferdige couscousen sammen med squash og vårløk, gjerne også 3-4 cherry tomater hvis du har det. Skjær opp litt frisk basilikum og bland inn dette også.

Parmesankrem:
Jeg er glad i litt magrere dipper, men ønsker du ikke det er det bare å bytte ut kesam med creme fraiche eller rømme.
  • Bland sammen kesam og parmesanen og smak til salt, pepper og litt frisk sitron eller lime
Tomatsalat:
Denne gangen brukte jeg cherry tomater og sjalottløk, men salaten er like god med andre type tomater og rødløk også.
  • Skjær tomaten i terninger eller båter
  • Finhakk løken
  • Bland sammen med litt god olivenolje og balsamico eddik samt salt og pepper
Velbekomme med en deilig og enkel hverdagsmiddag!

Fennikel suppe med torsk og reker

Suppe er deilig! Både til hverdag og fest. Jeg har igjen vært og funnet inspirasjon og oppskrift på http://trinesmatblogg.no/ Og denne deilige fiske suppen falt virkelig i smak hjemme, ikke minst hos mannen i huset. Han påstår at dette var en av de bedre suppene han har spist.

Jeg har oppdaget hvor enkelt det er å lage suppe fra bunnen av og faktisk at det ikke tar så mye lengre tid, annet enn at det fint går å lage i hverdagen. Dette var en deilig middag midt i uken!



Ingredienser (3-4 porsjoner):
  • 1 fennikel (ca 200 gram)
  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 1 dl hvitvin
  • 6-7 dl grønnsaksbuljong
  • 1 ts sambal olek
  • 2 dl matfløte
  • salt og pepper
  • litt sitronsaft
  • 400 gram torskefilet i terninger
  • 100-150 gram rensede reker
  • litt finhakket persille
Tilberedning:
  • Rens og skyll fennikelen godt, skjær den i tynne skiver
  • Fres fennikel og sjalottløk i smør eller olje
  • Tilsett sambal olek og la det surre med noen sekunder før du tilsetter hvitvin og grønnsaksbuljong
  • La det koke til fennikelen er mør (ca 10 min)
  • Tilsett matfløte og smak til med salt og pepper samt ev mer sambal olek
  • Kjør suppen i stavmikser til den blir jevn og fin
  • Ha i torsk og persille og varm opp suppen til kokepunktet. La den deretter stå og trekke til fisken er gjennomvarm
  • Tilsett rekene rett før servering og pynt med persille
Server gjerne med godt brød, for eksempel hjemmelaget foccacia brød

Enjoy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...