mandag 30. juli 2012

Grillet laks med mangosalsa

I dag hadde vi deilig laks på grillen med mangosalsa som tilbehør. Mangosalsaen som er en herlig kombinasjon i smaker av søtt, sterkt og syrlig passer perfekt som følge til laks!

Nygrillet laks med deilig tilbehør, og sol er det også ute!


Ingredienser (2 voksne):
  • 2 laksestykker
  • 1/2 mango
  • 1 avocado
  • 1/2 løk
  • 1/4 rød chili
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss hvitvins vinäger
  • 2 ss frisk, hakket koriander
  • saften fra en lime
  • salt og pepper

Tilberedning:
  • Skjær mango og avocado i biter og kutt løk og chili i små biter
  • Bland sammen frukten og grønnsakene med hakket koriander, olje, vinäger og saften fra limen
  • Smak til med salt og pepper
  • Grill laksen
  • Server gjerne med ris

Pizza med prosciutto crudo, gorgonzola og ruccola

På lørdag bøttet det ned med regn, litt typisk for denne sommeren... Været var imidlertid helt perfekt til å lage masse pizzadeig og til å lage familiens favoritt pizzaer. Dette er en av mine favoritter! Saftig og god pizza med deilig smak i blandingen av skinken og osten og med fersk ruccola på toppen.


Mmm, deilig nystekt pizza...


Som du vil se i mine andre pizza oppskrifter, så bruker vi grunnoppskriften til Jamie: pizzadeig og her finner du favoritt sausen vår: pizza saus

Tilberedning:
  • Lag og hev deigen som beskrevet i linken
  • Rull ut til tynn pizzabunn
  • Legg på pizzasaus, prosciutto crudo, gorgonzola, oregano og litt revet ost
  • Stekes på 240 grader i ca 10 minutter. Strø over ruccola like før servering
Denne passer også perfekt å steke på grillen på pizzadeig. Det hender også at vi legger pizzasteinen i ovnen, da blir den tynne pizzadeigen ekstra sprø og god.

Velbekomme!

Pizza snurrer

Når vi lager pizza og det er pizzadeig igjen, så pleier vi å lage pizza snurrer av resten. Pizza snurrer er supert å ha i fryseren, spesielt som turmat. Eller som nå, når eldstemann skal på Norway Cup og behøver å ha med seg litt niste!




Vi bruker Jamies grunnoppskrift på pizza: pizzadeig og denne tomatsausen

Tilberedning:
  • Kjevl deigen til et rektangel
  • Ta på ønsket tomatsaus
  • Legg på ønsket fyll, vi bruker ofte enten pølse, skinke eller pepperoni. Strø på litt ost og oregano
  • Rull sammen deigen fra langsiden og trykk dem litt flate
  • Strø litt revet ost på toppen
  • Stekes på 220 grader i 10-15 minutter

Nytes nystekte eller legges i fryseren til en perfekt anledning!

søndag 29. juli 2012

Gaustatoppen

Gaustatoppen er Sør-Norges høyeste fjell og rager 1883 moh. Gaustatoppen ligger i Telemark og er populært å bestige med ca 30.000 som tar seg opp til toppen i året. I år skulle vi prøve oss sammen med barna som er 9 og 12 år gamle. Vi hadde en fantastisk tur og fikk strålende sol når vi kom opp til toppen! I strålende sol som vi hadde, ser man omtrent 1/6 del av Norge.

Tenkte å skrive litt om tips og råd fra vår tur!

Vi hadde maks flaks med været! En fantastisk dag for å bestige toppen

Hvordan komme seg til Gaustatoppen?
  • De fleste velger å gå til toppen fra Stavsro. Stavsro ligger mellom Tuddal og Rjukan i Telemark og består av parkeringsplass, en turisthytte som selger litt mat og som har toaletter. Her finner man en godt merket turløype til toppen!
  • Turen opp til Turisthytta der du bla kan få kjøpt nystekte vafler, brukte vi 2,5 time på. Dette var i forholdsvis rolig tempo med flere stopp. Det virket som om de fleste var fornøyde med å nå denne toppen, men vi fortsatte ut videre på eggen for å komme helt opp. Anbefaler virkelig å gå hele veien ut på eggen! Dette var den mest spektakulære men også morsomte delen av turen, både for barna og for oss voksne! Vi brukte ca 20 minutter ut på eggen og opp til det høyeste punktet.
  • Den første delen, opp til Turisthytta, er ganske stenete, men det tyngste opplevde faktisk vi, var å gå ned igjen.
Den siste delen ut på eggen, var den mest spennende og morsomme syntes alle vi 4
Tips og råd:
  • Ha gode sko, helst fjellsko! Det er tungt å gå på stenene og god støtte på bena er viktig.
  • Ha med varmt tøy: vindtett jakke, vanter og lue/pannebånd. Nå var vi heldige og kunne nesten gå i t-skjorte hele turen, men det kan ofte bli kaldt, så nok og riktig klær er viktig.
  • Går du med barn? Ta med litt god mat og drikke og "bensin" på veien. Vår bensin er ofte enten kjeks, små kaker eller litt godteri. Utrolig hva litt bensin gjør med motivasjonen... Barna våre gikk med egne magebelter og bar selv drikke og litt bensin og kunne på den måten styre mye av stoppene selv.
  • Gå hele veien ut til øverste topp!
  • Vær forberedt på at nedturen kan være tung for bena.
Marius ut over eggen! Spektakulært og flott!

Fantastisk utsikt fra hotellrommet!
Overnatting i nærheten av Gaustatoppen:
Det finnes flere typer av overnatting i nærheten, se gjerne mer på http://www.visitrjukan.com/ for tips og muligheter. Selv så valgte vi å sove på Gaustablikk hotell. Et forholdsvis slitt og gammelt hotell, men med masse sjarm, deilig mat og fantastisk beliggenhet. Når vi våknet om morgenen og hadde panorama utsikt mot Gaustatoppen og barna kunne ta en svømmetur i bassenget, så var vi veldig fornøyd med hele oppholdet vårt.


Mer informasjon om Gaustatoppen finner du blant annet på disse linkene:
Fornøyd på toppen i strålende sol og med fantastisk utsikt!


God tur til Gaustatoppen!








Grillet kyllingfilet i pesto og serrano skinke med chorizo poteter

Kylling kan lett bli litt tørt synes jeg, og det er derfor viktig med tilberedning og tilbehør. I dag hadde vi deilig grillet kyllingfilet til middag. Fileten hadde jeg lagt på pesto før jeg surret rundt serrano skinke. Dette ble saftig og smaksrikt sammen med chorizo poteter og en enkel tomat og løk salat.

Nygrillet mat på terrassen!


Ingredienser:
  • 1 kylling filet pr person
  • pesto
  • 2 serrano skiver pr kylling filet
  • små poteter (for eksempel Amadine eller Party poteter)
  • 1 chorizo pølse, skåret i skiver
  • oregano
  • 3 tomater
  • 1/2 rødløk
  • balsamico eddik
  • olivenolje
  • salt og pepper
Tilberedning:
  • smør pesto på kyllingfiletene og surr rundt serrano skinke
  • Skjær chorizo pølsen i tynne skiver
  • vask potene og legg dem i en ildfast form. Ringle over litt olivenolje samt krydre med maldonsalt, pepper og oregano. Stekes på ca 200 grader. Chorizo pølsene legges på formen når det er ca 10 minutter igjen av stekingen
  • Skjær tomatene og rød løken i biter. Bland sammen og ta over god olivenolje og balsamico eddik, krydre med salt og pepper
  • Grill kylling filetene

Velbekomme!

Spanske mat og drikke favoritter

Etter to herlige uker i Spania, har jeg igjen latt meg inspirere av spansk meny og mat tradisjoner. Sansen for spansk mat og drikke fikk jeg for mange år siden, da jeg jobbet i Spania og jeg har også vært så heldig at jeg har vært mye i Spania opp gjennom årene, både i jobb sammenheng og på ferie.

Mange er favoritter jeg har laget tidligere og lagt ut på bloggen, mens andre er nye på bloggen, selv om det har vært mine mat eller drikke favoritter i mange år!

Enkel lunsj ved bassenget i Spania


Spansk mat:
  • Tapas: Har blitt veldig populært også her hjemme de senere årene og er alltid godt mottatt når vi serverer hjemme, både for store og små. Enkelt å servere til mange og godt som forrett/starter nå om sommeren før man ev begynner med grillmaten. Noen av mine spanske tapas favoritter er: papas arugadas con mojo, patatas bravas, tapenade, albondigas, aioli og hotte scampi i tillegg til stekt chorizo, oliven, manchego ost og serrano skinke.
  • Gazpacho. Har jeg ikke laget i sommer, men kommer til å gjøre det snart og legger da ut oppskriften og link her!
  • Paella. Denne oppskriften har jeg fra boken "Den store sjømat kokeboken". Slik gjøres den:
    • Ingredienser:¨
      • 12 rå mellomstore reker eller scampi
      • 12-16 blåskjell
      • 1 1/4 dl hvitvin
      • 1 liten rød løk, hakket
      • 1 1/4 dl olivenolje
      • 1 liten filet av kyllingbryst, skåret i små biter
      • (100 gr blekksprutringer)
      • 100 gr skinnfrie, hvite fiskefileter, skåret i små firkanter
      • 1/2 liten rød løk, ekstra finhakket
      • 4 fedd hvitløk, presset
      • 1 liten rød paprika, finhakket
      • 1 moden tomat, skrelt og hakket
      • 90 gr chorizo pølse i tynne skiver
      • en klype kajennepepper
      • 200 gr langkornet ris
      • 1/4 ts safrantråder
      • 5 dl hønsebuljong, oppvarmet
      • 80 gr erter
      • 2 ss frisk persille, finhakket
Skrell rekene/scampiene. Skrubb blåskjellene med en stiv børste. Kast åpne skjell som ikke lukker seg når du kakker dem mot benken. Varm opp vin og løk i en stor kjele. Ha i blåskjellene, legg på lokk og rist forsiktig på kjelen i 4-5 minutter på sterk varme. Etter 3 minutter kan du begynne å ta opp åpnede blåskjell og legge dem til side. Kast alle blåskjell som ikke har åpnet seg etter 5 minutter. Spar på kokevæsken. Varm opp halvparten av oljen i en stor stekepanne. Klapp kyllingen tørr med et tørkepapir og stek den i 5 minutter eller til den er gyllenbrun. Ta den stekte kyllingen ut av kjelen og sett den til side. Ha reker, blekksprut og fisk i kjelen og stek det i 1 minutt. Ta sjømaten ut av kjelen og sett den til side.
Varm opp resten av oljen i pannen, ha i ekstra løk, pølsen og rød paprika og la det steke i 5 minutter. Tilsett tomat og kajennepepper. Rør inn den sparte kokekraften, ha i risen og bland godt. Bland safran med 1 1/4 dl av buljongen, ha det med resten av buljongen i risen og bland godt. La det få et langsomt oppkok. Skru ned til laveste varme og la det surre i 15 minutter uten omrøring.
Legg erter, kylling, reker, blekksprut og fisk oppå risen, ha på lokk og kok over svak varme i 10-15 minutter eller til risen er mør og sjømaten kokt. Ha blåskjellene i kjelen de siste 2 minuttene. Server paellaen med persilledryss.

Sangria ved bassengkanten under Spanias sol
Spansk drikke:
  • Kaffe: Det var i Spania jeg "lærte" meg å drikke kaffe. Da var det den milde Cafe con leche (kaffe med melk), som gjorde tilvenningen enkel. Cafe con leche er sterk kaffe med mye varm melk i, og gjorde nytten mange sene kveldstimer når man var på jobb på flyplassen og ventet på ankommende gjester. I dag er jeg nok mer glad i cortado, som også har blitt mer og mer populær på våre hjemlige kaffebarer de senere årene. En cortado er en espresso med steamet varm melk i. I følge wikipedia er cortado en mellomting mellom italienernes caffe macchiato og franskmennenes cafe creme.
  • Spanske viner: Her hjemme er det for de fleste de italienske vinene som er favoritter, men det finnes fortsatt deilige spanske viner å nyte. Et tips til en god vin som er et godt kjøp på taxfree er Baron de Ley.
  • Cava: Cava er spansk mousserende vin og lages på samme måte som champagne, hvor det er annengangs gjæring på flaske som skaper bobler. Mange mener at den beste cavaen lages i Catalonia. Cava er for mange et godt og rimelig alternativ når bobler skal nytes.
  • Sangria: Jeg må vel innrømme at det ikke er så ofte jeg lager Sangria her hjemme. Det handler ikke om smaken, for den er like god her som i Spania, men handler vel mer om vinprisene vi har her hjemme... Allikevel, så er det veldig hyggelig å starte feks en spansk tapas og/eller grillkveld på sommerterrassen, med å by på litt kald, frisk og deilig Sangria. Slik lager jeg min Sangria:
Sangria:
  • 1 flaske rimelig rødvin
  • 1 sitron i skiver
  • 1 appelsin i skiver
  • 1 eple i båter
  • 2 dl sitronbrus
  • isbiter
Bland sammen vinen og brusen, del opp frukten og legg dette sammen i en mugge. Settes til avkjøling i kjøleskapet, gjerne noen timer. Ha isbiter oppi ved servering. Du kan ev også tilstette litt rom for ekstra spiss og smak...


Håper du fant litt inspirasjon til spansk mat og drikke!

Mallorca, noe for alle

Min aller første chartertur som liten jente med familien gikk til Mallorca, tidlig på 80-tallet. Siden har jeg vært der mange ganger, både på partur, golftur, med egen familie og barn samt i jobb sammenheng. Vi har også flere ganger forsøkt å få til storbyturen med jentene til Palma, men det har stoppet seg for oss fordi det i den perioden ikke har gått direktefly, noe som er vårt kriterie for weekend tur.

Deilige soldager hører med uansett hvor du er og hvilken type ferie du vil ha på øya! (instagram bilde)


Huset vårt den første uken
I sommer hadde vi en herlig kombinasjonsferie, der vi virkelig fikk prøvet på ulike former for "Syden" ferie. Første uken hadde vi leid et hus sammen med min søster og hennes familie. Huset lå mellom Puerto Pollensa og Puerto Alcudia. Ettersom min søster og familien kun skulle være med en uke, flyttet vi på oss andre uken. Da dro vi ut til østkysten, og bodde på skikkelig familie tilpasset leilighetshotell med show, underholdning og vel tilrettelagt for barnefamilier og skandinaviere. Snakk om kontraster! Men, vi var super fornøyde med begge variantene! Vi kunne ikke hatt en bedre kombinasjon!

Her er mine tips til Mallorca:

Steder å besøke:
  • Palma! Palma er Mallorcas hovedstad og kan på mange måter ligne på et Barcelona i miniatyr. Hit reiser du både for shopping (se eget tips for shopping lengre ned), kultur og for å rusle rundt. Gå gjerne innom Fibonnacci! Et norsk eid bakery som i tillegg til god bakst også selger gode oljer og annen mat. Anbefaler at du kjøper krydderet fra dem som du kan lage god saus til papas arugadas! Kommer du inn med bil, går det fint å parkere i parkeringshus like ved katedralen. Da passerer man den flotte katedralen på vei opp mot sentrum og de koselige ulike bydelene.
  • Vestkysten: Her er det verdt å få med seg både Port d'Andratx, Valdemossa, Deia og Soller. I den koselige havnebyen Port andraitx finner du bla noe av den beste fisken og skalldyrene man kan få i Spania og Valldemossa er stedet der Chopin bodde en periode. På strekningen videre til Soller, via kunstnerbyn Deia, har du kanskje den mest fantastiske naturen på øya med storslagen utsikt mot havet. Det er også på denne strekningen flere kjendiser, som bla Michael Douglas og Catherine Zeta Jonas, har sine sommer hus.  
  • Cala Sant Vicenc: på Nordkysten er kjent bla for de tre vikene Cala Sant Vicenc, Cala Barques og Cala Molins. Vikene er små og kan være ganske fulle om sommeren, men å dra ned til Cala Sant Vicenc for å spise middag om kvelden kan være en fantastisk hyggelig opplevelse.
  • Parker: med barn er det mange muligheter for å gi fine opplevelser i noen av parkene. Man kan enten besøke et badeland. Like ved Palma ligger det to, en i Magaluf og den største i Arenal. Muligheter for vannpark er det også i Hidro Park i Alcudia  eller Western Water Park som ligger nær aquaparken i Magaluf og Marineland. Se også mer på http://www.aqualand.es/ Marineland med bant annet delfin og sjøløveshow er populært blant barn i mange aldre, se mer: http://www.marineland.es
  • Lei bil! Beste måten å se øya på! Det er fine veier og det er fantastisk mange koselige viker, byer og steder man kan ta avstikkere til, ikke minst utenfor allfarvei og de mest turistifiserte stedene. Gjør deg dine egne oppdagelses reiser!
  • Lei sykkel: i mange av feriestedene er det stort uteleie av sykler. Enten du vil ha en ordentlig sykkel for å trene (mange som bruker Mallorca som treningsområde for dette), du vil ha en sykkel for noen dager eller en uke for å komme ut til andre strender og viker eller dere vil leie en stor familiesykkel for en time eller to. En fin måte å se og oppleve deler av Mallorca på.
Vi koser oss på Mallorca!
Strandperler på Mallorca:
  • Alcudia: Stranden i Alcudia er over 14 km lang. Langgrunn og bred med hvit finkornet sand. Passer ypperlig for barnefamilier.
  • Es Trenc: lang og kjent sandstrand ca 45 minutter utenfor Palma
  • Cala Millor: ca 1,5 km lang, fin sandstrand med fin og bred strand promenade langs hele.
  • Cala sant Vicenc: som nevnt lengre opp: 3 fine viker i området, men kan være litt trangt om plassen. Er nok finest litt utenfor høysesong.
  • Finnes massevis av strender og viker rundt hele øya. Vil igjen anbefale å leie bil og finne frem til dine egne små perler!
Stranden i Cala Millor en sen ettermiddag


Shopping på Mallorca:
  • Shoppingen gjør du selvfølgelig først og fremst i Palma! En av de mest kjente shopping gatene er Passeig des Born og Avenida de Jaume III. Her ligger mange kjente merkevare butikker.
  • Sko: det spanske merket Camper er fra Mallorca, i tillegg til at du finner stort utvalg av dette i Palma kan du også reise til Inca og gå på fabrikk utsalget.
  • Sølv øredobber: vår 9-åring fikk dilla på øredobber... Mange søte og ca halv pris av her hjemme.
Restaurant tips, Mallorca:
  • Port de Pollensa: Stay restaurant. Anbefales! En litt finere restaurant som ligger i havnen, litt bort fra "turist stien". Fantastisk god mat og service. http://www.stayrestaurant.com/index.php?l=en
  • Santa Ponsa, Port Adriano: Harbour Grill. Her var vi sammen med gode venner og feiret en fødselsdag. Deilig mat og uslåelig utsikt. Et hyggelig område med flere restauranter, lounge barer, isbarer og noen butikker. Her er en midlertidig web side, de holder på å oppgradere siden sin: http://www.theharbourgrill.com/ Harbour Grill er også på facebook: http://www.facebook.com/pages/Harbour-Grill-Mallorca
  • Palma: Tast, tapas restaurant. Populær og trendy tapas restaurant. Som barnefamilie var vi nok litt tidlig ute, så hele restauranten var ikke åpen. Satt på høye bord og stoler og fikk deilig mat, som også barna spiste godt av! http://www.tast.com
  • Cala Bona: Panetosto, pizzeria. Herlig avslappet stemning, med deilig pizza meny. Panetosto pizzeria grill
  • Soller: Av god kollega som bor i området fikk vi gode tips om å ikke kjøre ned til havnen (dyre og dårlige spisesteder), men i stedet ta av mot Repicstranden. Her er buktas fineste utsikt rett ut i havet og her ligger de beste restaurantene. Es Passeig: flere år kåret til Mallorcas beste strand restaurant med flott beliggenhet rett på promenaden. Agapento: ligger direkte på stranden innerst i bukta. Romantisk terrasse og god mat. Es Solleric: rimelig og enkelt, men med herlig beliggenhet direkte på stranden. Es Faro: Ligger helt oppe ved fyret. Har litt høyere priser, men bra kjøkken og fantastisk utsikt.
Mer tips og inspirasjon finner du kanskje på noen av disse linkene:
Klar for en tur på strand promenaden for middag!

God tur til Mallorca!

tirsdag 24. juli 2012

Helstekt indrefilet av svin med brokkolisalat og ovnstekte party poteter

Vi synes at indrefilet av svin er godt samtidig som det finnes så mange forskjellige måter å variere det på. I dag grillet vi det "enkelt", kun marinert i forkant. Pass på så du ikke griller for lenge, la det heller hvile, slik at det ikke blir tørt.

Deilig grillmat, klar til å nytes!

Ingredienser:
  • Hel indrefilet av svin
  • Party poteter
  • 1 Brokkoli
  • 1/2 rød løk
  • pinjekjerner
  • rosiner
  • 1 creme fraiche
  • balsamico eddik
  • olivenolje, krydder, marinade
Tilberedning:
  • Legg svinefileten i marinade og la den gjerne ligge en stund i denne
  • Vask potetene og legg dem i en ildfast form. Pensle potetene med olje og strø over salt, pepper og provence krydder. Stekes i ovnen på 220 grader i ca 20 minutter
  • Lag brokkolisalat
  • Grill indrefileten og la den hvile før servering. Skjær opp i serveringsstykker.
Velbekomme!

Blåskjell dampet i hvitvin med hvitløk, chili og fløte

Blåskjell er deilig sommermat, men vi tar det gjerne også om vinteren som for eksempel en forrett når vi har gjester.

Blåskjell kan tilberedes på mange forskjellige måter, dette er vår favoritt!


Her lagde vi blåskjell i huset vi leide på Mallorca, smakte supert der også!


Ingredienser for 4 personer:
  • 2 nett blåskjell (holder med 1 nett hvis det skal være forrett)
  • 3 dl hvitvin
  • 1 purre eller vårløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 rød chili
  • 2,5 dl fløte
  • godt brød!
Tilberedning:
  • Vask og skrubb blåskjellene og kontroller at alle er lukket, kast de som ev er åpne
  • Skjær opp purre/vårløk, hvitløk og chili
  • Varm opp hvitvin i en kjele og ha i purre, hvitløk, chili og blåskjell. La blåskjellene dampe til de åpner seg.
  • Hell over fløte, gi et kort oppkok. OBS må ikke koke lenge
  • Serveres med godt brød, for eksempel hjemmelaget foccacia brød, som er nydelig å dyppe i "suppen"

Velbekomme!

onsdag 4. juli 2012

Grillet ytrefilet med fargerik pasta og ruccola dressing

Jeg sier det igjen, tilbehøret må varieres når vi griller! Dette er en smakfull og deilig variant med pasta, som vi ikke har så ofte til grillmat. Blandet med grønnsakene og med ruccola dressing, smaker dette super godt! Ruccola dressing kan virkelig anbefales!


Deilig og friskt med godt kjøtt fra grillen


Ingredienser:
  • ytrefilet
  • 1/4 pose ruccola
  • 1 presset hvitløk
  • 2 ts hvitvins vinäger
  • 5 matskjeer med olivenolje
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • pasta
  • 1/2 pakke kirsebær tomater eller lignende
  • 1/2 rødløk
  • 1 grønn paprika (eller gul)
  • noen soltørkede tomater
Tilberedning:
Krydre ytrefiletene med salt og pepper og gjør dem klare for grillen. Kok opp pasta. Mens pastaen koker deler du tomatene i 2, skjærer løken i tynne ringer samt strimler paprikaen og noen soltørkede tomater. Grønnsakene blandes med pastaen.

Ruccoladressing:
Miks sammen ruccola, hvitløken, vinäger, olje, salt og sukker med en stavmikser og hell over i en liten serveringsbolle. Helles over pastaen ved servering.

mandag 2. juli 2012

Deilige småretter på sommer terrassen

Enten du skal ha noen til litt vin eller annen god drikke på terrassen i sommer eller du ønsker å servere noe godt før grillingen setter i gang, så har du noen tips og gode forslag her! Dette er noe annet enn "ventepølser"...


Bruschetta på en ny måte. La gjestene lage sine egne, så blir ikke brødet mykt...

Mine favoritter:
  • bruschetta
  • oliven
  • parma- eller serrano skinke
  • manchego ost
  • chorizo
  • galia melon
  • foccacia brød
  • aioli
Tilberedning:
Bruschetta: Bruschetta er nydelig som forrett, men om du lager det og har det sammen med flere småretter, så er et godt råd og ha tomatblandingen for seg, slik at gjestene selv kan legge på brødet. Kjøp en spiral-loff og rist loff skivene på grillen eller i en brødrister.
  • 1 spiral loff
  • 6 tomater
  • 3 kløfter hvitløk, presset
  • frisk, finhakket basilikum
  • 3 ss god olivenolje
  • salt & pepper
Finhakk tomatene og bland med presset hvitløk, hakket basilikum og olivenolje. Smak til med salt og pepper. Ha tomatblandingen i en liten bolle og loff-skivene på fat og la gjestene forsyne seg selv.

Parma- eller serrano skinke:
Legges opp på fat, ha gjerne halve fatet med skinke og halve med skivet manchego ost. Alternativt så er også skinken veldig god sammen med galia melon. Skjær melonen i terninger og sett den sammen med en skinkebit ved hjelp av en tannstikker uten smak.


Deilig parmaskinke og oliven

Chorizo:
Skjær chorizo pølsen opp i skiver. Legg den på dobbel folie og stek på grillen. Pass på å lage en liten brett/kurv av folien, slik at ikke oljen renner ut.

Har du tid så lag gjerne hjemmelaget foccacia brød og aioli eller chili aioli, eller kjøp et godt brød og lag tzaziki, som er mindre jobb og går raskere.


Her har aiolien fått litt mer fart med chili i seg...

Velbekomme og nyt forhåpentligvis deilige sommer ettermiddager og kvelder enten på terrassen eller i hagen!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...